Casado defén els relleus perquè el PP ha de ser la casa comuna del centredreta

El líder popular ha nomenat César Sánchez com a nou secretari executiu de Política Autonòmica.

Pablo Casado, durant la roda de premsa
Pablo Casado, durant la roda de premsa / Marta Fernández (Europa Press)

El Partit Popular ha ratificat en la junta directiva nacional els nous càrrecs de la direcció nacional, amb la qual afrontarà el nou curs polític. El president dels populars, Pablo Casado, ha reivindicat els relleus dins de l'equip directiu perquè la formació ha de tindre la porta ampla i ser la casa comuna del centredreta. Així mateix, ha assegurat que el projecte del partit "està ferm i consolidat" i ha descartat qualsevol risc de sorpasso de Vox al PP.

Amb els nous canvis s'integra en la cúpula l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, com a portaveu nacional del partit, i n’ix la portaveu al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, a qui substituirà Cuca Gamarra, l'actual vicesecretària de política sectorial.

Casado ha tingut paraules d'agraïment a Álvarez de Toledo, malgrat els retrets d'aquesta després de la seua eixida, i ha assegurat que pot comptar amb el partit i amb ell per al que vulga. Ara bé, Casado ha valorat els nomenaments de Gamarra com a nova portaveu parlamentària, d'Ana Pastor com a subsecretària de política social i de Martínez-Almeida com a portaveu nacional del partit. "Tots ells són una referència de proximitat, humilitat, credibilitat, coherència i solvència", ha explicat.

Tot i que la destitució d'Álvarez de Toledo al capdavant del grup parlamentari ha sigut interpretada, dins i fora del partit, com un gir cap a la moderació, el líder popular ha marcat distàncies amb l'executiu de PSOE i Podem. Així, ha descartat arribar a un acord amb l'actual govern de coalició: "No hi ha pacte possible amb qui demana l'abdicació del rei, l'entesa amb Catalunya o l'emblanquiment de Bildu".

Martínez-Almeida també ha agraït el treball d'Álvarez de Toledo, a la qual s'ha referit com "un actiu per a la política i per al conjunt de la societat", però ha indicat que s'obri "una altra etapa" en què hi haurà "persones d'extraordinària vàlua".

Crítiques a "la incompetència" del govern espanyol en la tornada a l'escola

D'altra banda, Casado ha retret a l'executiu de Pedro Sánchez la seua "incompetència" davant la imminent tornada a l'escola. "Cap família espanyola sap què serà dels seus fills en l'inici del curs", ha afirmat. I ha afegit: "No ens podem permetre que tota una generació de xiquets puga tindre un retard educatiu per la nul·la planificació i la incompetència d'aquest govern".

Cesar Sánchez, secretari executiu de Política Autonòmica

El diputat nacional per Alacant César Sánchez ha sigut nomenat secretari executiu de Política Autonòmica del PP. Fins ara era secretari executiu de Màrqueting Electoral, adscrit a la subsecretaria de Comunicació, i amb el seu nou càrrec quedarà adscrit a la subsecretaria de Política Territorial que dirigeix Antonio González Terol.

Sánchez ha agraït a Casado les seues noves competències i s'ha mostrat convençut que podrà “combinar l'experiència adquirida durant anys com a diputat autonòmic i nacional, alcalde i president de la Diputació d'Alacant”.

També et pot interessar

stats