Casado considera "indecent" que l'Advocacia General de l'Estat no acuse per rebel·lió els líders independentistes catalans

El president del PP creu que la decisió inhabilita Pedro Sánchez i demana convocar eleccions.

El president del PP Pablo Casado durant un acte a la campanya andalusa
El president del PP Pablo Casado durant un acte a la campanya andalusa / Julián Pérez (Efe)

El president del PP, Pablo Casado, ha considerat "indecent" que l'Advocacia General de l'Estat no incloga el delicte de rebel·lió entre les acusacions als 18 processats pel Tribunal Suprem en relació a l'anomenada causa del procés català. 

A través de les xarxes socials, Casado ha dit aquest dijous que el govern espanyol ha forçat l'Advocacia General de l'Estat a desmarcar-se de la posició de la fiscalia. A més, ha afirmat que el president del govern central, Pedro Sánchez, està inhabilitat per continuar al capdavant de l'executiu i que ha de convocar eleccions. 

La reacció de Casado ha arribat després que s'haja confirmat, de fonts pròximes al govern espanyol, que l'Advocacia General de l'Estat acusarà dels delictes de malversació i sedició els líders independentistes catalans processats pel Tribunal Suprem. Es tracta dels nou líders independentistes empresonats (Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Dolors Bassa i Carme Forcadell) i de la resta de processats que estan en llibertat provisional, els exconsellers Meritxell Borràs, Santi Vila i Carles Mundó. En aquesta causa també hi ha els exmembres de la mesa del Parlament Anna Simó, Lluís Maria Corominas, Joan Josep Nuet, Ramona Barrufet i Lluís Guinó. 

Aquesta acusació, que s'ha d'oficilitzar demà, podria sumar un mínim de 14 anys de presó. L'Advocacia General de l’Estat exclou la rebel·lió de l'escrit de qualificació dels delictes I hi inclou la sedició, amb penes inferiors. El delicte de rebel·lió és el més greu del Codi Penal, i és el que la fiscalia ha mantingut durant tota la instrucció de la causa. La tercera part personada en el procés, el partit d'extrema dreta Vox, també farà públic demà el seu escrit d'acusació.

També et pot interessar

stats