Casado busca consolidar el seu lideratge en la convenció nacional del PP

A la trobada acudiran els expresidents Rajoy i Aznar, però amb actes en dies diferents.

Europa Press
Europa Press

El Partit Popular celebra a partir d’aquest divendres una convenció nacional, marcada pel “retrobament” del partit. Servirà per a consolidar el lideratge del seu president, Pablo Casado, i de punt de partida per a preparar les eleccions autonòmiques, municipals i europees del 26 de maig. 

La convenció va ser anunciada com la del "rearmament ideològic", però no conclourà amb cap document polític. A més, parteix amb el doble repte de posar en valor el canvi aconseguit a Andalusia i, al mateix temps, marcar les distàncies amb Vox i Ciutadans.

Casado ha convidat a aquest conclave, amb el lema 'Espanya en llibertat', càrrecs històrics del Partit Popular, ja que compleix 30 anys de la seua fundació. 

D’aquesta manera, comptarà amb la participació dels expresidents Mariano Rajoy i José María Aznar, que no coincidiran, ja que acudiran en diferents dies. 

A més, han sigut convidats l'exsecretària general del partit, María Dolores de Cospedal, i l’exvicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, qui va perdre contra Casado el lideratge del partit.

Segons han apuntat fonts del PP, la convenció no és una fi en si mateixa, sinó que és "un mitjà per a agitar al partit" en la direcció correcta. En aquest sentit, han assegurat que establiran unes "línies" en les quals aprofundir, que es materialitzaran en accions dels grups del Senat i del Congrés, i que serviran de base per al programa electoral.

També et pot interessar

stats