Casado avisa que no admetrà pràctiques no exemplars

El president del PP diu que del contingut de les converses de Cospedal no es dedueix que hi haja cap “delicte”.

El president del Partit Popular, Pablo Casado. EFE
El president del Partit Popular, Pablo Casado. EFE / Ballesteros

El president del PP, Pablo Casado, ha avisat que no tolerarà pràctiques que no siguen “exemplars”, però ha subratllat que també ha de ser “equilibrat” per a no caure en “injustícies”, després que l'exsecretària general del partit, María Dolores de Cospedal, haja deixat el càrrec en l'executiva pels àudios de l'excomissari José Manuel Villarejo.

Casado ha afirmat que el PP està “complint el seu codi ètic” i fent els passos que considera que són “justos i proporcionats”. Així mateix, ha afirmat que el “compromís del PP amb la transparència, l'exemplaritat i la rendició de comptes ha de ser absolut”. “En aquest partit no es tolera la corrupció i tampoc es toleren pràctiques que no siguen exemplars encara que no comporten cap tipus de delicte relacionat amb la corrupció”, ha ressaltat.

No obstant això, ha assegurat que del contingut de les converses de Cospedal no es dedueix que hi haja cap “delicte”, i en el cas que així fora, hauria prescrit perquè va ser l'any 2009.

A més, Casado està convençut que ni ell ni cap membre de l'executiva del partit apareixerà en les possibles converses de Villarejo que a partir d'ara puguen publicar-se. El president del PP creu que el aquest haja resultat “erosionat” per la difusió de les gravacions de Cospedal.

“Filtracions interessades”

No obstant, el líder del PP ha criticat les “filtracions interessades” dels últims dies que volen “marcar l'agenda al partit”, en referència als àudios de Villarejo, però ha demanat mantindre “l'equilibri”, respectant la presumpció d'innocència.

Casado ha advertit que no permetrà que els altres partits li donen “lliçons”, sobretot després de conéixer-se també els àudios de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, amb Villarejo. En aquest sentit, ha dit que aquestes converses poden ser constitutives de delicte i, de fet, ha preguntat al PSOE per què està tardant a deixar el Consell de Ministres.

També et pot interessar

stats