Casado assegura que els danys dels represaliats del franquisme ja han sigut reparats

El PP ultima la seua llei de concòrdia, que busca “derogar” la de Memòria Històrica.

Casado assegura que els danys dels represaliats del franquisme ja han sigut reparats
Casado assegura que els danys dels represaliats del franquisme ja han sigut reparats

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat que els danys dels represaliats del franquisme ja han sigut reparats. De fet, Casado ha assenyalat que les víctimes de la dictadura franquista han rebut 16.000 milions d'euros en fons, amb els quals s'han rehabilitat les pensions d'oficials de l'exèrcit i s’han reconegut les pensions de viduïtat, entre d’altres. 

Així s’ha manifestat en una entrevista a l’emissora Es Radio, on Casado ha recordat que el Partit Popular està ultimant una llei de concòrdia, que coincideix amb l'aniversari dels 40 anys de la Constitució per a “derogar” la Llei de Memòria Històrica, que va aprovar fa poc més de deu anys l'executiu socialista de José Luis Rodríguez Zapatero. 

Aquesta llei de concòrdia, segons el líder del PP, “deroga de facto, no l'exhumació de Franco sinó tota la Llei de Memòria Històrica”. “El fet d’anomenar-la 'llei de concòrdia' és per a entendre'ns. Al final no es pot regular ni la memòria ni la concòrdia", ha afirmat Casado, per a afegir que el PP vol crear un “compendi que abasta educació, espai públic i aquest tipus de qüestions relacionades amb els ajuntaments”.

En aquest sentit, Casado ha subratllat que no feia falta una Llei de Memòria Històrica per a “fer alguna cosa que ja s'estava reconeixent” amb la Transició. “La grandesa de la Transició espanyola, en la qual comunistes i els que venien del règim anterior es van donar la mà per a mirar cap al futur, també va incloure aquests pressupostos i les ajudes per a buscar les restes dels familiars”, ha afegit.

“Preferim fer les polítiques en positiu. La Llei de Memòria Històrica no és bona i anem a presentar una alternativa”, ha proclamat el líder del PP. 

També et pot interessar

stats