Casado assegura que a Catalunya “no hi ha terrorisme però hi ha violència”

El president del PP veu relació entre la manifestació contra la independència del 8 d'octubre de l’any passat amb l’esperit d'Ermua.

Casado ha acudit a Barcelona per a presidir la Junta Directiva del PP català. Efe
Casado ha acudit a Barcelona per a presidir la Junta Directiva del PP català. Efe

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat que a Catalunya "no hi ha terrorisme però hi ha violència". A més, ha advocat per recentralitzar competències com l'educació, la seguretat ciutadana i els serveis penitenciaris perquè no estiguen en mans de governs nacionalistes.

Així s'ha pronunciat Casado abans de la reunió de la Junta Directiva del PP català, en el moment en què ha comparat el moviment sobiranista amb el nacionalisme basc, "que es va tornar violent".

En aquest sentit, el president del PP veu relació entre la manifestació contra la independència del 8 d'octubre de l’any passat a Barcelona amb l’esperit d'Ermua, sorgit després de l'assassinat del regidor popular Miguel Ángel Blanco, el 1997.

"El PP basc, encara que tinguera menys representació que el PSOE, simbolitzava la defensa dels nostres principis i valors, que es pagaven fins i tot amb la vida. Hui el PP català simbolitza açò: sense pagar amb la vida, la defensa dels nostres valors i principis", ha afirmat Casado.

També ha apostat per tornar a incloure la convocatòria de referèndums com a delicte en el Codi Penal i aplicar la reforma de la llei de partits del 2002, "que diu que qualsevol partit que justifique o encoratge a la violència podria tindre un tràmit d'il·legalització" si no cessa en la seua actitud.

Casado ha acudit a Barcelona per a presidir la Junta Directiva del PP català, que convocarà oficialment el congrés extraordinari per a rellevar Xavier García Albiol com a líder a Catalunya, ja que Albiol vol centrar-se en la candidatura a l'alcaldia de Badalona.

També et pot interessar

stats