Casado i Arrimadas escenifiquen el seu suport a les Falles i en reivindiquen la importància econòmica

Tant el líder del PP com la de Ciutadans han celebrat aquest dissabte la tornada de les Falles, que consideren un "element molt important" del "patrimoni cultural espanyol"

Pablo Casado en la seua visita a les Falles de València
Pablo Casado en la visita a les Falles de València / Partit Popular (@populares)

Pablo Casado, president nacional del PP, i Inés Arrimadas, presidenta nacional de Ciutadans, han visitat aquest dissabte diverses falles a la ciutat de València.

El líder dels populars, que ha estat a la falla Exposició, ha celebrat la tornada de les festes grans, les quals considera un "element molt important per a la nostra imatge internacional, del turisme i de les tradicions, de les quals tan orgullosos esteu els valencians i els que estimem aquesta terra".

Casado ha aprofitat l'ocasió per a sumar-se a les reivindicacions de la Comunitat Valenciana per un finançament just. També ha reclamat suport en altres àrees com "l'educació en llibertat, les infraestructures que falten per arribar, el sector industrial i el camp".

Així mateix, ha considerat que la Comunitat Valenciana té tot el que és necessari "per a poder progressar, sols li falten administracions que ho gestionen bé" ja que, segons el popular, "poques regions hi ha a Europa amb més recursos, més gent emprenedora, més indústria, més autònoms i més tradicions".

Per últim, el president del PP ha dit ser "molt conscient" que "els espanyols, malgrat coses molt triomfalistes que senten del govern pels mitjans de comunicació, continuen passant-ho malament". Segons Casado, col·lectius com els joves sense treball, pensionistes o autònoms "que no arriben a final de mes" no entenen per què "es veuen com un triomf les xifres d'aquesta pandèmia, que ens continuen llançant, per desgràcia, 150 morts cada dia en aquesta mateixa setmana", ha lamentat.

D'altra banda, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que ha visitat el monument faller de Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal, ha defensat que les Falles no són sols patrimoni cultural, sinó també motor econòmic.

Per aquesta raó, ha valorat que es complisquen les restriccions sanitàries per la pandèmia amb el desig que siguen "exemple que es pot reprendre l'activitat festiva, cultural i econòmica".

En la visita a les Falles, Arrimadas també ha fet referència a les investigacions de la Fiscalia sobre la fortuna de Joan Carles I, i ha assegurat sentir-se decebuda per les informacions que estan transcendint sobre el rei emèrit, a qui admira per la seua tasca durant la Transició. No obstant això, ha advertit Podem i els separatistes que "no es pensen que poden fer servir això per a fer caure el nostre sistema democràtic o per a afectar Felip VI, que està portant el cap de l'Estat amb molta transparència".

També et pot interessar

stats