Casado anuncia que el PP deixarà la seu de Génova per a trencar amb la corrupció del passat

El líder del PP estatal ha explicat que no han de seguir "en un edifici la reforma del qual s'està investigant".

Pablo Casado en una imatge d'arxiu
Pablo Casado en una imatge d'arxiu / Facebook: PP

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dimarts que el partit deixarà la seua seu del madrileny carrer Génova i ha avançat la convocatòria d'una convenció nacional per a la tardor. Al mateix temps, el líder del PP ha reafirmat la seua aposta pel centre després del mal resultat en les eleccions de Catalunya.

Casado ha informat davant el comité executiu del seu partit de la convocatòria de la convenció nacional del partit, la primera des de la celebrada el 2018 a Sevilla, anterior a la moció de censura que va traure Mariano Rajoy de La Moncloa. El líder del PP ha assenyalat que serà una convocatòria oberta als espanyols amb una “agenda nacional compartida”. “Volem que tornen els que se n'han anat”, ha proclamat.

Sobre el canvi de la seu nacional situada al carrer Génova de Madrid, Casado ha explicat que al seu judici no han de continuar "en un edifici la reforma del qual s'està investigant". Casado ha argumentat que el seu partit ha d'apostar “per una regeneració justa sense actituds inquisitorials” i ha assegurat que el PP mai més donarà explicacions sobre qüestions personals del passat que hagen perjudicat el partit, en al·lusió a la corrupció.

En la seua intervenció davant el comité executiu nacional del PP, ha afegit, a més, que el partit crearà un departament que establirà mecanismes de transparència, rendició de comptes i un canal anònim de denúncies, com en les grans empreses.

Els populars ocupen aquest edifici del número 13 del carrer Génova de Madrid, prop de la plaça de Colón, des de 1983, quan Aliança Popular el va llogar, i des de 2006 el tenen en propietat, després d'abonar 37 milions a Mapfre, segons es va publicar llavors.

"Tempesta perfecta" a Catalunya

Pablo Casado ha assumit els mals resultats de la formació a Catalunya, si bé ha assegurat que “no afebleixen” el seu projecte en l'àmbit nacional i ha atribuït la desfeta electoral a la “tempesta perfecta” contra el seu partit, en què acusa el PSOE d'usar la Fiscalia a favor seu per a infligir al PP un dany electoral. Així, ha culpat d'aquests mals resultats el “desplegament i la tergiversació” contra el partit, en referència a les declaracions de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, en les quals apunta a l'antiga direcció del partit.

Amb tot, Casado també ha defés la campanya del candidat del PPC, Alejandro Fernández, i la implicació de diversos mandataris autonòmics per a “donar-li a la campanya catalana un enfocament nacional”.

A més, ha reafirmat la seua aposta pel “centre polític” i davant de dirigents i barons del PP, Casado ha dit que reafirma com a “full de ruta” el discurs que va pronunciar en la moció de censura de Vox contra Pedro Sánchez, quan va trencar amb Santiago Abascal, i ha defés que el projecte del PP és “de centredreta moderat i transversal”.

També et pot interessar

stats