El cas Imelsa se suspén indefinidament

Una malaltia del jutge obliga a suspendre les declaracions del juliol i paralitza el juí

L'exregidora popular de València, Mayrén Beneyto i el diputat del PP per València, Vicent Betoret
L'exregidora popular de València, Mayrén Beneyto i el diputat del PP per València, Vicent Betoret / Europa Press

El cas Imelsa, on s’investiga la caixa B del PP valencià, se suspén indefinidament. Una malaltia del jutge al càrrec ha obligat a endarrerir les declaracions previstes per al mes de juliol de l’expresident del PP provincial de València, Vicente Betoret, i l’exregidora de Cultura Mayrén Beneyto. També havien de comparéixer en el jutjat, en qualitat d’investigats, tres empresaris i l’exdirector financer d’Imelsa.

Betoret havia de testificar pel presumpte finançament d’actes del PP a Vilamarxant amb fons d’Imelsa, l’empresa pública de la Diputació de València. Pel que fa a Beneyto, s’investiga l’adjudicació del Bibliobús, la biblioteca municipal itinerant de l’Ajuntament de València, a una empresa de la qual era soci Marcos Benavent, el conegut com a ionqui dels diners.

La causa, amb una desena de peces, es va destapar a València l’any 2016 i a l’inici es va emportar per davant quasi tots els regidors del PP en el consistori per un presumpte blanqueig de capitals de 50.000 euros. En el procediment, en el qual figura com a investigat l’expresident de la Diputació i exalcalde de Xàtiva Alfons Rus, també s’investiga el pagament de comissions en la Generalitat Valenciana i en la Diputació, entre altres diligències.

També et pot interessar

stats