Càrrecs electes de 37 localitats valencianes participen en la primera convenció de partits municipalistes d'Espanya

Natàlia Enguix, secretària general d'Ens Uneix, ha afirmat que "és el primer pas per generar un moviment que faça possible que no es perda cap vot"

Foto de la primera Convenció Municipalista Estatal
Foto de la primera Convenció Municipalista Estatal / Ens Uneix

Aquest dissabte s'ha celebrat a Madrid la primera convenció de partits municipalistes d'Espanya, a la qual ha assistit, entre altres, Nàtalia Enguix, secretària general d'Ens Uneix. Representants municipalistes de 37 poblacions valencianes com València, Alacant, Castelló, Gandia, Elda i Benicàssim han participat en la convenció.

En la jornada, que ha començat amb un minut de silenci en record a les víctimes de l'incendi de Campanar, han participat més de 500 càrrecs electes. En aquest primer acte conjunt dels partits independents de tot l'Estat, els representants assistents han volgut reivindicar el seu pes electoral i institucional.

Enguix, vicepresidenta primera de la Diputació de València i primera tinent d'alcaldia d'Ontinyent (Vall d'Albaida), ha declarat que "el moviment municipalista té un suport popular a tot Espanya i que no té una correlació a les institucions i organismes superiors, i això passa perquè no estem units. Aquesta convenció és el primer pas per a generar un moviment que faça possible que no es perda cap vot". 

Els partits municipalistes són la tercera força política d'Espanya en nombre de càrrecs electes. A banda d'un nombre important d'alcaldes i alcaldesses, els municipalistes governen a les diputacions provincials València i Cadis, on són la clau del govern de coalició, i tenen diputats provincials i autonòmics a tot el territori espanyol.

També et pot interessar

stats