Carrasco sol·licita una pròrroga de 12 mesos del projecte de baixes emissions a Castelló de la Plana

Argumenta que vol activar un procés de participació ciutadana perquè una gran majoria de veïns s’hi ha manifestat en contra

Ple de l'Ajuntament de Castelló
Ple de l'Ajuntament de Castelló / Ajuntament de Castelló (Europa Press)

L'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco, ha enviat un escrit al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per sol·licitar l'ampliació del termini d'execució de la zona de baixes emissions per un període de dotze mesos (fins a desembre de 2025) tal com es va comprometre amb els castellonencs abans de ser alcaldessa, segons ha informat aquest divendres l'Ajuntament en un comunicat.

Carrasco ha explicat que el compromís és continuar transformant Castelló perquè siga una ciutat més sostenible i accessible sempre comptant amb l'opinió dels castellonencs. Per això, ha ressaltat que disposar de més temps permetrà activar un procés de participació ciutadana, al mateix temps que implementem mesures per a redirigir el projecte sense perdre els diners d'Europa, ha assenyalat la primera edil.

Entre les causes que s'al·leguen des de l'Ajuntament per a justificar la sol·licitud està la complexitat i gran envergadura dels expedients de contractació, que ha obligat que l’avaluació de les pliques dels licitadors l’hagen fet diversos tècnics municipals per a aconseguir més transparència. I, tot i això, hi ha hagut endarreriments en el temps previst d'avaluació de les ofertes, assenyalen.

També argumenten que han hagut d'adaptar el contracte a la nova normativa que ha anat sorgint, i que després de les eleccions municipals, el nou govern municipal ha hagut de conéixer a fons el projecte heretat abans de prendre decisions sobre el que s'han trobat fet.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que no comparteixen el projecte de zona de baixes emissions heretat de l'anterior govern, que preveu el tancament al trànsit de 745.000 metres quadrats de superfície urbana, i només deixa fora les rondes. Per això, afirma que des que entraren a l'Ajuntament reenfocar el projecte ha sigut una prioritat perquè no supose un perjuí per a una gran majoria dels veïns que s'hi han manifestat en contra.

En aquest sentit, ha recordat que la normativa europea obliga a implantar una zona de baixes emissions "no diu ni quants metres de superfície ha de tindre, ni on ha de ser i ací és on s'està treballant".

També et pot interessar

stats