Carrasco inicia els tràmits per a recuperar el topònim bilingüe de Castelló de la Plana

L’alcaldessa insisteix en la importància de "respectar” les dues llengües cooficials perquè els castellonencs “puguen triar en llibertat com anomenar la seua ciutat”

La nova alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco / À Punt NTC

L'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco (PP), ha signat aquest dijous, en la primera Junta de Govern de l'Ajuntament, el decret mitjançant el qual s'inicia el procediment administratiu per a la recuperació del topònim bilingüe. “Ens vam comprometre amb la ciutadania i hui expressem la voluntat de complir amb la recuperació del topònim bilingüe, perquè Castelló torne a ser Castelló de la Plana i Castellón de la Plana”, ha explicat l'alcaldessa.

Carrasco ha insistit en la importància de "respectar les dues llengües cooficials perquè els castellonencs puguen triar en llibertat com anomenar la seua ciutat”. Segons fonts municipals, aquest dijous s'inicia l'expedient i tota la tramitació administrativa perquè la capital recupere el topònim bilingüe que se li va concedir el 19 de juliol de 1982 i que va prevaldre 36 anys fins que el govern del Fadrell va decidir eliminar la denominació en castellà.

“La vertadera normalització és el bilingüisme que permet expressar-se a cadascun en llibertat, sense imposar una llengua oficial sobre una altra llengua oficial. Són les dues igual d'importants”, ha subratllat la primera edil.

Aquesta decisió va en sintonia amb l’adoptada per la nova alcaldessa de València, María José Catalá, que, com a primeres mesures al capdavant del consistori vol recuperar la denominació bilingüe de la ciutat i la parada de la reial Senyera a la Catedral durant la processó cívica del 9 d'octubre per a presidir el tedèum.

D'altra banda, la Junta de Govern ha aprovat el pagament en la nòmina del mes de juny de la carrera professional als funcionaris de l'Ajuntament. “És un dret que tenen reconegut i al qual em vaig comprometre des de l'oposició si arribava a ser alcaldessa i complim”, ha manifestat. "La carrera professional va ser un dels acords adoptats per unanimitat fa dos anys. Donem suport a la seua justa reivindicació perquè repercuteix en el servei que es presta als castellonencs", ha afegit.

També et pot interessar

stats