Carolina Pascual assumeix a Alacant la cartera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

La consellera diu que treballarà perquè la Comunitat Valenciana es convertisca en "referent tecnològic".

Vicent Marzà, Ximo Puig, Mónica Oltra i Carolina Pascual, aquest dimarts a Alacant
Vicent Marzà, Ximo Puig, Mónica Oltra i Carolina Pascual, aquest dimarts a Alacant / GVA

L'enginyera d'Elx i degana del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicacions, Carolina Pascual, ha assumit aquest dimarts a Alacant la cartera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig. La nova consellera ha destacat que Alacant assumeix "la capitalitat de la innovació" i que el fet que la conselleria tinga ací la seu respon a la convicció de "la necessitat de vertebrar el territori".

L'acte s'ha celebrat a la Casa de les Bruixes, que és la seu institucional de la Generalitat. Amb aquesta decisió, el govern del Botànic II fa història perquè és la primera vegada que una conselleria té la seu a Alacant.

Pascual ha ressaltat que l'impuls de la nova economia, amb l'aposta del districte digital, té a Alacant el seu principal motor i "des d'ací treballarem perquè s'estenga i tota la Comunitat Valenciana es convertisca en referent tecnològic".

Segons la conselleria, "la innovació no és alternativa, sinó una necessitat" i és important que "tots estiguen alineats" en el mateix objectiu. D'aquesta manera, ha obert la conselleria a les universitats i els sectors implicats en la innovació per a estar preparats per "als desafiaments que suposen l'economia i la societat digital".

Puig destaca que Pascual aporta "una nova mirada" en un projecte obert

El president de la Generalitat ha dit que la incorporació de Carolina Pascual és "una nova mirada i una suma" en un projecte obert en el qual es poden incorporar persones sense militància política.

"Estem en un moment decisiu per a la Comunitat Valenciana i aquesta conselleria pretén ser un catalitzador de totes les energies i talent que existeix a la Comunitat Valenciana", ha apuntat.

A més, Puig ha afegit que la conselleria té la seu a Alacant perquè es tracta de "cosir aquesta comunitat perquè quan està unida és imparable".

També et pot interessar

stats