Carolina Darias serà la nova ministra de Sanitat, i Miquel Iceta el ministre de Política Territorial

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, fa públics els canvis en l’organigrama de l’executiu després de l’eixida de Salvador Illa.

Muntatge amb la nova ministra de Sanitat, Carolina Darias (esquerra) i el nou ministre de Política Territorial, Miquel Iceta
Muntatge amb la nova ministra de Sanitat, Carolina Darias (esquerra) i el nou ministre de Política Territorial, Miquel Iceta / À Punt NTC

La fins ara ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, serà la nova ministra de Sanitat en substitució de Salvador Illa, que a partir de dijous es dedicarà a la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. Així ho ha comunicat de manera oficial el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en roda de premsa. Abans Sánchez ha comunicat els canvis al rei Felip VI, tal i com marca el protocol.

El buit que deixa Darias en el ministeri de Política Territorial i Funció Pública l’ocuparà Miquel Iceta, primer secretari del PSC.

Sánchez ha començat la intervenció agraint el treball de Salvador Illa aquests mesos al davant de la cartera de Sanitat, que l’ha dut a "gestionar la resposta de la pandèmia més terrible de l'últim segle”. El president ha lloat l’”enorme vocació de servei públic”, de qui encara és ministre de Sanitat, del qual ha dit que ha sigut un “ministre extraordinari”.

El cap de l’executiu ha assegurat que, amb el nomenament de Darias i d’Iceta, el govern d'Espanya continuarà “atenent amb la màxima prioritat l’emergència sanitària i social”, a més de continuar abordant les “necessàries transformacions” que ha de fer Espanya per a poder “recuperar-se i modernitzar-se”.

De Carolina Darias ha destacat que ha compartit amb Salvador Illa el dia a dia de la pandèmia, cosa que fa que conega els responsables sanitaris de totes les comunitats autònomes, mentre que també coneix els presidents i presidentes autonòmiques, per haver sigut responsable de Política Territorial.

Sobre Miquel Iceta, nou ministre de Política Territorial, el cap de l'executiu espanyol a posat en valor la capacitat de “construir consensos” en un estat descentralitzat en què “la cogovernança ha vingut per a quedar-se”, i l’ha definit com un “home d’acord i de concòrdia”.

Sánchez ha conclòs dient que ambdós nous ministres compten amb la seua absoluta confiança i agraïment per haver acceptat aquestes noves responsabilitats i assegurant que el “primer govern de coalició continuarà treballant amb humilitat i dedicació cap a l'Espanya que els espanyols es mereixen i que tots volem”.

També et pot interessar

stats