Carmena i Colau perden les alcaldies de Madrid i Barcelona

Les ciutats del canvi també s’han quedat sense l’alcaldia a la Corunya, Saragossa, Ferrol i Santiago.

Manuela Carmena, en la compareixença per a valorar els resultats de les eleccions

Manuela Carmena ha perdut l’alcaldia a l'Ajuntament de Madrid, tot i que la seua formació, Més Madrid, ha guanyat les eleccions, amb 19 regidors. Aquests, sumats als 8 que ha obtingut el PSOE, han sigut insuficients per a mantindre el govern de la capital d'Espanya. 

La dreta, liderada pel PP, amb 14 regidors, seguida de Ciutadans, amb 11, i Vox, que entra per primera vegada a l'Ajuntament, amb 4 regidors, suma la majoria necessària. Així, el PP recuperaria, amb José Luis Martínez Almeida, l’alcaldia que va perdre el 2015.

Carmena ha confirmat que deixarà la política quan es constituïsca la nova corporació. Així mateix, ha assegurat que aquest no era el resultat que volien, encara que no ha culpat ningú. 

A Barcelona, Ada Colau tampoc ha pogut revalidar l’alcaldia, tot i que el seu partit ha obtingut els mateixos regidors que Esquerra Republicana. Ara bé, Ernest Maragall l’ha superat en nombre de vots.

El PSC s’ha situat en tercer lloc, amb 8 regidors, i Barcelona pel Canvi-Cs, la llista liderada per Manuel Valls, n’ha obtingut 6. JxCat n’ha aconseguit 5, el PPC 2 i la CUP s’ha quedt sense representació.

Altres ciutats

Aquestes dues ciutats no han estat les úniques que han perdut els anomenats 'espais de canvi'. De fet, també s’han quedat sense l’alcaldia a la Corunya, Saragossa, Ferrol i Santiago, i només mantindran València i Cadis.

D’altra banda, a Zamora, l'única capital de província controlada per Esquera Unida, Francisco Guarido ha revalidat l’alcaldia en aconseguir la majoria absoluta, amb 14 regidors.

També et pot interessar

stats