Carmen Montón serà ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social

L'actual consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, huitena ministra confirmada i segona valenciana del Govern de Sánchez.

Carmen Montón serà la segona valenciana del nou Govern de Pedro Sánchez
Carmen Montón serà la segona valenciana del nou Govern de Pedro Sánchez / Europa Press

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Carmen Montón, serà la nova ministra de Sanitat, Consum i Benestar social del Govern socialista de Pedro Sánchez.

Montón s’ha convertit en el huité membre confirmat del Govern de Pedro Sánchez. Natural de Burjassot, a l’Horta Nord, és consellera de Sanitat Universal i Salut Pública des de juny del 2015 en el govern valencià. És llicenciada en Medicina per la Universitat de València i màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere per la Universitat Juan Carlos I.

Va ser diputada de la huitena, novena i desena legislatures en el Congrés i està afiliada a les Joventuts Socialistes des del 1992, on va militar fins al 2007. En les seues pròpies paraules, la lluita per la igualtat ha marcat la seua vida política.

Ábalos, ministre de Foment

Així mateix, el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, serà ministre de Foment. Es tracta del primer representant valencià que s'ha donat a conéixer com a integrant del nou executiu de Pedro Sánchez. Àbalos és un nomenament clau per a visibilitzar a Madrid històriques reivindicacions de la Comunitat Valenciana com ara la culminació del Corredor Mediterrani i la cessió a la Generalitat de les competències en Rodalies.

El polític valencià ha explicat aquest matí en una entrevista en TVE que li semblava possible compaginar el càrrec de ministre i secretari d'organització del PSOE, ja que disposa "de l'equip més ampli que hi ha hagut" mai en la secretaria d'organització del partit.

Carmen Calvo,

vicepresidenta i ministra d'Igualtat

L'exministra de Cultura i secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, serà vicepresidenta i ministra d'Igualtat en el govern de Pedro Sánchez, segons han confirmat a l'agència Efe fonts properes al president.

Calvo és doctora en dret constitucional i l'octubre passat va negociar en nom del partit socialista l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Fa un any va donar suport a Sánchez en les primàries a la secretaria general del partit. A més, va ser una de les dirigents socialistes que van estar amb el president a Ferraz quan fa poc més d'una setmana va prendre la decisió de presentar la moció de censura contra Mariano Rajoy.

Calvo va ser ministra de Cultura en el primer Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, consellera de Cultura de la Junta d'Andalusia i diputada al Congrés.

Meritxell Batet gestionarà la crisi a Catalunya

La diputada del PSC Meritxell Batet dirigirà el Ministeri per a l'Administració Territorial en el Govern de Pedro Sánchez. Batet (Barcelona, 1973) és una política vinculada a Sánchez des del seu mandat anterior com a secretari general del PSOE i va ser el seu número dos en la llista per Madrid en les eleccions generals del 2015.

La nova ministra d'Administració Territorial, de perfil federalista, tindrà un paper protagonista en la recerca d'una solució per a la crisi catalana. El seu nomenament contrasta amb el de Josep Borrell com a ministre d'Afers Estrangers, que té una posició molt crítica amb l'independentisme.

Nadia Calviño, al capdavant d'Economia

La corunyesa Nadia Calviño agafarà la cartera del Ministeri d'Economia en el Govern de Pedro Sánchez, segons han confirmat fonts de la direcció socialista. En el seu currículum destaca l'últim càrrec que ha ocupat com a directora de pressupostos de la Comissió Europea des del 2014.

María Jesús Montero, ministra d'Hisenda i

Adriana Lastra, nova portaveu al Congrés

La sevillana María Jesús Montero, consellera d'Hisenda de la Junta d'Andalusia des del 2013, serà la nova ministra d'Hisenda de l'executiu de Pedro Sánchez. Montero, llicenciada en medicina i cirurgia, és persona de confiança de la presidenta de la Junta, Susana Díaz.

La subsecretària general del PSOE, Adriana Lastra, serà la nova portaveu del PSOE al Congrés, en substitució de Margarita Robles, que formarà part del nou govern de Pedro Sánchez. Lastra, de 39 anys, nascuda a Ribadesella (Astúries), és una de les persones de més confiança de Sánchez, i va ser la coordinadora de la seua campanya en les primàries de fa un any, en les quals va recuperar el lideratge del partit.

Els altres noms confirmats del nou gabinet de Pedro Sánchez són el de Josep Borrell, per a la cartera d'Afers Estrangers, i el de Teresa Ribera, al capdavant del Ministeri d'Energia i Medi Ambient.

També et pot interessar

stats