Carmen Montón, nova ambaixadora observadora davant de l'Organització d'Estats Americans

El nomenament ha quedat aprovat per reial decret, aquest dimarts en el Consell de Ministres.

Carmen Montón en una imatge d'arxiu
Carmen Montón en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'exministra i exconsellera de Sanitat Carmen Montón serà la nova ambaixadora observadora permanent davant de l'Organització d'Estats Americans (OEA), amb seu a Washington. El nomenament ha quedat aprovat per reial decret, aquest dimarts en el Consell de Ministres.

Carmen Montón Giménez, nascuda a Burjassot, és llicenciada en Medicina per la Universitat de València. Entre juny de 2015 i el mateix mes de 2018 va ser consellera de Sanitat en el primer govern del Botànic, on va ser impulsora de l'atenció universal i de la reversió de les concessions sanitàries per al sistema públic.

Posteriorment va ser ministra de Sanitat en el primer govern de Pedro Sánchez, però al setembre de 2018 va presentar la dimissió perquè el cas de presumptes irregularitats en el seu màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere per la Universitat Juan Carlos I de Madrid no influïra en l'executiu socialista.

No obstant això, un mes després, la jutgessa d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, va decretar arxivar la causa contra Montón per delictes de suborn impropi i prevaricació "per no quedar degudament acreditada la perpetració de cap infracció penal".

També et pot interessar

stats