Carmen Calvo: "La legislatura arriba al 2023"

La vicepresidenta primera del govern ha assegurat que no hi ha cap intenció d'avançar les eleccions generals.

Carmen Calvo, vicepresidenta primera del Govern d'Espanya
Carmen Calvo, vicepresidenta primera del govern espanyol / EuropaPress

La vicepresidenta primera del govern, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dijous que no hi ha cap intenció d'avançar les eleccions generals després dels últims esdeveniments polítics que està vivint Espanya i, per contra, ha afirmat: "La legislatura arriba al 2023".

Calvo, en una entrevista en Ràdio Nacional, ha defensat el treball que està realitzat l'executiu de coalició i ha rebutjat que els socialistes estiguen incomplint el seu acord amb Unides Podem malgrat les diferències que hi ha en assumptes com la llei d'habitatge.

Per a la vicepresidenta, el pacte no és fer el que demana una determinada força política, sinó estar discutint, per exemple, com serà una llei. "El pacte és agafar norma a norma totes les que hem acordat que farem i asseure'ns a fer-les perquè els continguts del pacte, en moltes qüestions, estan per definir. Estar asseguts ja és complir-lo", ha argumentat abans de recordar que el PSOE té 120 escons i Unides Podem 35.

"Després de les dificultats per a tindre uns pressupostos de l'Estat, la recepció dels fons europeus i el pla de recuperació, ja li dic jo que la legislatura arriba al 2023", ha asseverat.

Calvo ha recordat que en el segon semestre de 2023 Espanya presidirà la Unió Europea. "És a dir, estem en plena legislatura i a tota màquina del que de veritat importa", ha afegit.

La socialista ha aprofitat per a acusar el PP de "deshonestedat i falta d'ètica" per encoratjar un "transfuguisme de manual" després de la presentació de la moció de censura a Múrcia, però ha considerat que és una decisió d'Unides Podem l'anunci de Pablo Iglesias que denunciarà per suborn al secretari general dels populars, Teodoro García Egea.

Segons Calvo no ha sigut un error del PSOE presentar mocions de censura en diverses comunitats, ja que ha dit que cal assumir aquest instrument constitucional com a part del dia a dia d'una democràcia, i ha recordat que els socialistes van ser els més votats en eixos territoris i tenien legitimitat per a impulsar-les.

També et pot interessar

stats