Carmen Calvo deixa el seu escó en el Congrés per a presidir el Consell d'Estat

El Consell de Ministres formalitzarà aquest dimarts el seu nomenament

Calvo, en una imatge d'arxiu
Calvo, en una imatge d'arxiu / Fernando Sánchez (Europa Press)

El Govern nomenarà Carmen Calvo nova presidenta del Consell d'Estat. L'exvicepresidenta del govern ha deixat, en aquell context, la seua acta al Congrés dels Diputats, segons han confirmat fonts socialistes a l'Agència EFE. La decisió es formalitzarà aquest dimarts al Consell de Ministres.

Calvo substituirà al capdavant del Consell d'Estat Magdalena Valerio, que haurà de ser destituïda en compliment d'una sentència del Tribunal Suprem del passat 30 de novembre, que va anul·lar el seu nomenament per no reunir el requisit legal de "jurista de reconegut prestigi" que exigeix la llei orgànica que regula la institució.

Calvo, natural de Cabra (Còrdova) i catedràtica de Dret Constitucional, ha sigut diputada del Congrés en tres etapes diferents: primer, per la seua Còrdova natal entre el 2004 i el 2011; després, va tornar a Madrid amb Pedro Sánchez entre el 2019 i el 2023 i, en les últimes eleccions, va renovar escó, però per Granada.

La seua trajectòria en l'Administració arranca en la Junta d'Andalusia com a consellera de Cultura en el Govern andalús de Manuel Chaves durant huit anys i, el 2004, es cridada a Madrid per José Luis Rodríguez Zapatero com a ministra de Cultura.

És Pedro Sánchez qui la repesca el 2018 com a vicepresidenta en el seu govern monocolor del PSOE, i després en la primera etapa de l'Executiu de coalició amb Unidas Podemos.

Com a vicepresidenta i després com a presidenta de la Comissió d'Igualtat, Carmen Calvo no va ocultar les seues discrepàncies amb el feminisme morat liderat per Irene Montero, i va criticar obertament la llei trans fins al punt de trencar la disciplina de vot i abstenir-se quan el PSOE votava "sí".

També et pot interessar

stats