Carmen Calvo acusa Pablo Iglesias de formar un front comú amb el PP, Ciutadans i Vox

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions creu que la formació morada s'abstindrà mentre continuen les negociacions.

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, en declaraciones als mitjans aquest dimecres a Madrid

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, creu que Podem s'abstindrà en la votació d'investidura a Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Segons Calvo, que ha acusat el líder de Podem, Pablo Iglesias, de formar un front comú amb el PP, Ciutadans i Vox, Sánchez estaria contemplant quedar investit amb els vots del PNB, els independentistes catalans i el Partit Regionalista de Cantàbria, a més de Compromís, i amb l'abstenció d'Unides Podem, un extrem que la formació morada no contempla com a possibilitat.

Precisament aquest dimecres José Luis Ábalos s'ha reunit amb el diputat de Compromís Joan Baldoví per tal d'aconseguir el seu suport. El partit condiciona aquest suport a la investidura a un acord per escrit on assumisca l'obligació d'una millora en el finançament per a la Comunitat Valenciana. En declaracions a Les notícies del matí, Baldoví ha dit açò: "Si no hi ha aquest compromís per escrit en què via un decret llei, via els pressupostos generals de l'estat, hi haja una llei d’acompanyament en què les nostres finances, l’agenda valenciana, tinga els diners que li corresponen per a prestar serveis de l’estat de benestar, no donarem el suport a Pedro Sánchez".

Pel que fa al suport dels grups independentistes, Esquerra Republicana aposta per no bloquejar un govern d'esquerres. Ara bé, el president de la Generalitat de Catalunya, en una carta que publica aquest dimecres en La Vanguardia, amenaça amb el no a Sánchez si no accepta un referèndum.

També et pot interessar

stats