Carlos González és reelegit alcalde d’Elx

Els socialistes formen govern amb Compromís.

VÍDEO | Carlos González és reelegit alcalde d’Elx

Carles González, candidat socialista a l’alcaldia d’Elx, ha revalidat aquest dissabte el càrrec després d'obtenir el suport de Compromís. Els dotze regidors del PSPV i els dos de Compromís han votat a favor de la candidatura de la socialista.

En el seu discurs, l'alcalde s'ha proposat continuar governant "amb diàleg i consens" i "prendre decisions per a millorar la ciutat i promoure el progrés, la prosperitat i el benestar". 

El PSOE i Compromís van anunciar dijous que havien arribat a un acord perquè Carlos González tornarà a ser alcalde. El pacte de govern inclou un full de ruta amb 27 línies estratègiques i 72 punts de govern. Compromís assumeix les àrees de Sostenibilitat i Comerç, a més de la tercera tinença d'alcaldia. D’altra banda, els socialistes s’ocupen de la resta d'àrees, inclosa la de portaveu.  

Els socialistes hi tenen un total de 12 representants, quatre més que el 2015, mentre el Partit Popular en té 9. Compromís, Ciutadans i Vox en tenen 2 cadascun

En la legislatura anterior, el PSPV-PSOE i Compromís van governar en minoria pràcticament tota la legislatura perquè el grup Il·licitans per Elx va abandonar el pacte tripartit al cap de huit mesos d'haver-se iniciat la legislatura. 

Llevant de quatre anys de govern municipal en mans de Mercedes Alonso del PP (2011-2015), la resta de les legislatures des del 1979 sempre hi ha governat el PSPV-PSOE.  

També et pot interessar

stats