Carlos Galiana, citat a declarar per una denúncia de fraccionament de contractes

L'edil critica que el PP intenta "embrutar la tasca d'un regidor a través de titulars que després queden en res".

Carlos Galiana en una imatge d'arxiu
Carlos Galiana en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 19 de València ha citat en qualitat d'investigat el regidor de Comerç de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, pel presumpte fraccionament de contractes relatius a la gestió del web i les xarxes socials de la seua regidoria.

El magistrat ha citat l'edil el pròxim 10 de setembre perquè declare després de la denúncia presentada per l'assessor municipal del Partit Popular (PP) Luis Salom, i la recepció de l'informe emés pel ministeri fiscal sobre els fets descrits.

La denúncia fa referència al contracte adjudicat a una empresa per a la gestió, manteniment, actualització i seguiment dels perfils institucionals de l'Ajuntament de València. No obstant això, no consta en l'expedient administratiu el justificant de recepció de dues de les tres empreses concursants, ja que, segons la denúncia només consta el de la signatura de l’empresa que finalment va resultar adjudicatària.

Un altre contracte menor

L'escrit també es refereix a un altre contracte menor basat en la prestació dels serveis de comunicació de la regidoria, signat el 13 d'octubre de 2016 per un import de 6.751 euros. A més, també es qüestiona un segon acord amb la mateixa persona adjudicatària i el mateix servei, signat el 26 de gener de 2017, amb un import de 21.175 euros.

Així mateix, el denunciant apunta que actualment no es disposa de cap contracte vigent, encara que, segons la denúncia, les xarxes socials continuen funcionant amb normalitat. Preguntat per aquest punt en ple, segons s'indica en l'escrit, Galiana va afirmar que ara gestiona personalment les xarxes de la seua regidoria i que està estudiant l'adjudicació d'un nou contracte menor.

Les adjudicacions, segons Salom, corresponen a quatre contractes sense concurs públic per un import global de 113.377 euros. L'assessor del PP denuncia que es van encadenar dos contractes amb el mateix proveïdor i servei prestat en dos anys consecutius, sense procediment obert, per la qual cosa considera que s'hauria produït un fraccionament en superar els 18.000 euros del contracte menor.

Després de conéixer la decisió del titular del jutjat, des de l'àrea de Carlos Galiana han criticat Salom. ‘‘Aquesta és una més de les almenys 15 denúncies que ha interposat l'assessor imputat Luis Salom contra els regidors i les regidores de l'equip de govern’’, han afirmat.

En aquest sentit, han sostingut que aquestes denúncies s'han anat arxivant l'una darrere l’altra i consideren que formen part de la dinàmica d'intentar embrutar la tasca d'un regidor a través de titulars que després queden en res.

A més, les fonts del consistori han assenyalat: ‘‘l'assumpte administratiu pel qual el Partit Popular interposa una denúncia considera una mateixa unitat administrativa dues regidories completament diferents’’, la de Comerç i la de Relació amb els Mitjans de Comunicació, per la qual cosa consideren que hi ha un error de concepció de fons.

També et pot interessar

stats