Carlos Fabra, una trajectòria política tacada pels processos judicials

L’expresident de la Diputació de Castelló va ser condemnat a quatre anys de presó per diversos delictes contra la hisenda pública.

Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a les portes dels jutjats de Castelló
Imatge d'arxiu de Carlos Fabra a les portes dels jutjats de Castelló / Europa Press

Aquest dilluns, la Policia Nacional ha escorcollat el xalet de l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, a Orpesa, a la Plana Alta. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), se l’investiga per suposats delictes contra l'administració de justícia i contra l'administració pública, però aquesta no és la primera investigació a què s'enfronta.

La justícia el va condemnar a quatre anys de presó per quatre delictes contra la Hisenda Pública entre 1999 i 2003 pel cas Naranjax. En concret, se’l va acusar d’haver mediat políticament per agilitzar la comercialització de productes fitosanitaris.

Quan va rebre la sentència de presó, onze anys després de processos judicials que l'implicaven en casos de corrupció, Carlos Fabra no tenia cap càrrec orgànic del partit però ho havia sigut tot dins del PP a Castelló. Durant 16 anys va ser president de la Diputació i va estar-ne 22 al capdavant de la formació a les comarques del nord.

Al desembre de l'any 2014, Carlos Fabra va entrar finalment a la presó madrilenya d'Aranjuez, després de demanar sense èxit l'indult. Un any i cinc mesos més tard, i contra el criteri de la Fiscalia, la junta de tractament de la presó li va concedir el tercer grau.

El que va ser l'home fort del PP a Castelló durant més de 20 anys, va obtindre el tercer grau penitenciari el 2017.

També et pot interessar

stats