Carlos Carrizosa serà el cap de llista de Ciutadans a Catalunya

Roldán rebutja la “polèmica” i assegura que el canvi de candidat és una “decisió presa en equip”.

Carlos Carrizosa, en una imatge d'arxiu
Carlos Carrizosa, en una imatge d'arxiu / Enric Fontcuberta (Efe)

El Comité Permanent de Ciutadans ha proposat que Carlos Carrizosa siga el candidat de la formació taronja en les eleccions a la presidència de la Generalitat de Catalunya, encara sense data, en substitució de Lorena Roldán.

El partit ha explicat que pretén que el seu cap de llista tinga “exclusivament càrrec públic a Catalunya, perquè no puga ser identificat com un candidat de sigles i difumine qualsevol idea de partidisme, per a facilitar així una futura coalició constitucionalista”. Carrizosa, president actual del grup de Ciutadans en el Parlament de Catalunya, rellevarà així com a cap de cartell la diputada Lorena Roldán, que exerceix de portaveu al Senat i és també portaveu nacional adjunta del comité executiu.

En la reunió, presidida per Inés Arrimadas, s’ha avaluat la situació política del país i altres assumptes com la gestió sanitària de la Covid-19 o la possibilitat d’un avançament electoral a Catalunya “en vista a la previsible inhabilitació” del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Roldán diu que és una “decisió presa en equip”

En una entrevista en Onda Cero, Roldán ha rebutjat la “polèmica”. Així, ha assegurat que la proposta de Carrizosa és una decisió “presa en equip” i ha reivindicat aquesta proposta com una decisió “meditada”.

Sobre la cita electoral, que encara no té data, Roldán ha tornat a demanar unitat als partits constitucionalistes i per això ha insistit en una coalició electoral que incloga Ciutadans, el Partit Popular i el Partit Socialista de Catalunya. Però la dirigent de Ciutadans ha lamentat al PP que encara no hagen donat una resposta a aquesta proposta i ha criticat les seues “típiques excuses” per a evitar plantejar aquesta possibilitat. Així mateix, ha carregat contra el líder del PSC, Miquel Iceta, perquè considera que està “embolicant la troca” i ha alertat sobre un possible tripartit postelectoral en què també hi estaria Esquerra Republicana.

També et pot interessar

stats