Carles Xavier López, CVONGD: “El cas Blasco és el més repugnant que ha patit la Comunitat Valenciana”

El portaveu de la Coordinadora Valenciana d’ONGD crida la ciutadania perquè continue confiant en el sector de la cooperació.

Carles Xavier López en 'À Punt Notícies matí'
Carles Xavier López en 'À Punt Notícies matí'

La imatge del cas Blasco encara afecta la cooperació valenciana. Així ho ha assenyalat en À Punt Notícies matí el portaveu de la Coordinadora Valenciana d’ONGD (CVONGD), Carles Xavier López, que ha demanat a la ciutadania que continue confiant en l’ajuda humanitària. “El cas Blasco és el més repugnant que ha patit la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat, i ha afegit que “no es qüestiona la cooperació, sinó una organització criminal”.

La tertúlia d’À Punt Notícies matí ha analitzat el primer capítol d‘‘El clan Blasco’, emés aquest dijous 4 d’abril en la televisió d’À Punt, amb els periodistes Sergi Pitarch i Alba Rojo, que han participat en aquest treball. “Blasco és el polític més influent del País Valencià de la democràcia valenciana; ha format part de les lleis més funestes”, ha assegurat. “Necessitàvem posar cara a les persones afectades”, ha afegit Alba Rojo.

Carles Xavier López, Sergi Pitarch i Alba Rojo en 'À Punt Notícies matí'

El primer capítol d‘‘El clan Blasco”, fa una retrospectiva de la biografia del polític, que va començar en el Front Revolucionari Antifeixista i Patriota (FRAP), va girar després cap al PSOE i finalment va acabar en el PP. També s’endinsa en el mateix cas Cooperació i en desgrana el funcionament i les ramificacions, tot tractant de seguir el rastre a la fortuna construïda amb la trama i quantificant per primera vegada el patrimoni de l’expolític

“Es va canviar la legislació per a forçar el desviament de diners, es va disparar el pressupost de cooperació, però hi havia trampa perquè hi havia una mossegada”, ha assegurat Sergi Pitarch. “Era la gestió política al servei de la corrupció”. Per la seua banda, el portaveu de la CVONGD calcula en al voltant de cinc milions d’euros els diners que no han arribat als països en desenvolupament per aquest cas. “Una trama que furta diners a la cooperació no pot quedar impune”, ha conclòs Carles Xavier López.

El segon capítol d‘‘El clan Blasco’ es pot veure aquesta nit a partir de les 21:30 h en la televisió d'À Punt i en línia en apuntmedia.es.

També et pot interessar

stats