Carles Puigdemont i quatre membres del govern català es donen de baixa del PDeCat

La direcció del partit defensa que manté "canals oberts" amb la cúpula de JxCat.

Imatge d'arxiu de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont
Imatge d'arxiu de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont / Europa Press.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha decidit trencar el carnet del PDeCAT i consumar la ruptura amb el partit hereu de CDC, amb el qual manté una pugna pel control de la marca de JxCat. Poc després, la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, el de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i el d'Interior, Miquel Buch, han anunciat també que s'han donat de baixa del PDeCAT, seguint els passos de Puigdemont.

En un comunicat que han emés per Twitter els quatre consellers, han atribuït aquesta decisió al fet que la direcció del PDeCAT "està impulsant la judicialització de les relacions" amb JxCat, després que haja denunciat en els tribunals l'apropiació de les sigles. En aquest sentit, han acusat la direcció del PDeCAT de no seguir el mandat de les bases de transitar cap a JxCat, de manera que han decidit optar "per la coherència" i militar exclusivament en JxCat.

"Ho fem sense mirar arrere, sense rancors. Ho fem mirant cap avant, convençuts que JxCat és l'eina idònia, en aquests moments, per a fer política a favor de la llibertat, de la prosperitat, de l'equitat, de la cohesió territorial, de la sostenibilitat, de la innovació i la digitalització. Al servei d'un país millor, d'una república independent amb un govern útil i al servei de les seues persones, les seues famílies i el seu teixit social i econòmic", han afegit.

Destaca que a Budó, Calvet, Puigneró i Buch no s'haja sumat també la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, l'altra membre del govern que milita en el PDeCAT.

A pesar dels anuncis, el president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat aquest matí en roda de premsa que manté "canals oberts" amb la direcció de JxCat per a continuar negociant l'encaix de totes dues formacions malgrat la denúncia dels demòcrates contra el partit de Puigdemont per la presumpta apropiació de la marca i la bateria de baixes dels últims dies.

També et pot interessar

stats