Carles Esteve: “Qualsevol persona que haja fet ús del càrrec per a avançar-se en la llista de vacunació ha de dimitir”

El diputat de Compromís considera, no obstant, que tots els casos no són iguals i que caldrà investigar-los.

Carles Esteve: “Qualsevol persona que haja fet ús del càrrec per a avançar-se en la llista de vacunació ha de dimitir”
Carles Esteve: “Qualsevol persona que haja fet ús del càrrec per a avançar-se en la llista de vacunació ha de dimitir”

Carles Esteve, portaveu de Sanitat per Compromís a les Corts, ha defés que “qualsevol persona que haja fet ús del càrrec o de la seua posició per avançar-se en la llista de vacunació, per davant de persones que ho necessiten més, ha de dimitir”. A més, Esteve ha afegit que en el cas del secretari general de CCOO PV, Arturo León, que ha anunciat que dimitirà després de vacunar-se, ha reconegut que “té dubtes” i que caldrà investigar aquest tema. Hi haurà casos en què es tracte d’errors, i altres de persones que tenen molta barra, ha agregat.

El diputat ha remarcat que el protocol és clar. D’altra banda, i preguntat sobre el cas de l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, de Compromís, que ha demanat disculpes per haver deixat passar dos amics a sa casa un cap de setmana, Esteve ha relativitzat aquesta crisi i ha deixat clar que “no es poden ficar en el mateix sac” tots els casos. Esteve ha remarcat que Monzó ha comés una errada, però no ha volgut opinar sobre si hauria de dimitir. “Això queda en les seues mans”, ha tancat.

D’altra banda, el diputat ha parlat de la unitat del govern del Botànic. Esteve ha defés la necessitat de valorar el que s’està fent en el govern valencià, cosa que no vol dir que no hi haja posicions diferents, i que aquestes s’evidencien en determinats moments. “Ningú té totes les solucions de la pandèmia”, ha defés. I en un altre moment de l’entrevista, ha valorat la defensa que ha fet Compromís de les mesures més contundents, i ha deixat clar que tant de bo les mesures s’hagueren pres abans; això sí, ha admés que s’hauria pogut demanar d’una altra manera.

Preguntat pel processament de Jorge Rodríguez i d’altres catorze investigats per les contractacions irregulars en Divalterra, Esteve ha opinat que es un cas que es tracta d’un error, i no de corrupció, i ha demanat que s’aclarisca al més prompte possible perquè aquests casos fan mal a la política.

També et pot interessar

stats