Els caps de llista voten fent una crida a la participació en aquest diumenge electoral

Els castellonencs Fernando Navarro i Amparo Marco han sigut dels primers aspirants municipals a votar.

Candidatures de les cinc formacions polítiques majoritàries exerceixen el dret a votar
Candidatures de les cinc formacions polítiques majoritàries exerceixen el dret a votar / Arxiu

Encara no eren les deu del matí i Fernando Navarro, candidat de Podem a l'alcaldia de Castelló de la Plana, ha sigut dels més matiners a exercir el dret a votar. L'han seguit de prop la socialista Amparo Marco i l'aspirant de Compromís, Ignasi Garcia, els quals han aprofitat per a fer una crida a la participació a través de les xarxes socials. Mentre es dirigia al col·legi electoral, Fernando Navarro ha publicat un vídeo en el seu compte de Twitter per a animar la ciutadania castellonenca a votar. "Hui tenim l'oportunitat de decidir cap a quin model de ciutat avança Castelló en els pròxims anys", ha apuntat.

Referències a la victòria del València en les candidatures de la ciutat 

La popular María José Català, aspirant a l'alcaldia de València, ha reconegut la tasca de les persones que aquest diumenge treballaran pel bon funcionament de les eleccions en els col·legis electorals, "perquè participen en el dia més important que tenim els demòcrates". "Eixim amb humilitat però amb molta força, com va eixir ahir el València CF a guanyar el Barça", ha manifestat

El candidat de Ciutadans a l'alcaldia de València, Fernando Giner, ha aprofitat per a felicitar l'afició valencianista pel triomf en la Copa del Rei aquest cap de setmana, i ha animat la ciutadania a votar "perquè es juga el seu futur".

"Estic content d'haver acompanyat el València CF a portar la Copa, i la gent que ho està celebrant ha de recordar que hui hi ha votacions", ha expressat als mitjans el candidat a la reelecció a l'alcaldia de València, Joan Ribó. També ha destacat que la ciutat que representa viu "un gran resultat futbolístic i polític".

Per la seua banda, la candidata a l'alcaldia de València, Sandra Gómez, ha dit en eixir del col·legi electoral del barri del Cabanyal que "l'aire fresc entrarà perquè guanyen les dones, les famílies treballadores, les persones majors, els joves i les persones normals a les quals ningú ens ha regalat res".

La candidata d’Unides Podem a l’alcaldia de València, María Oliver, ha assenyalat que ser alcaldessa “estaria molt bé”, però ha matisat que sobretot espera “un govern progressista que deixe arrere l’amenaça de la dreta fonamentalista”.

Les votacions a Castelló

Les candidatures de Castelló han coincidit que aquest diumenge és “un dia històric”, com ha dit textualment el candidat de Compromís Ignasi García. "Venim del millor resultat que havíem tingut a la ciutat i estic convençut que el millorarem", ha afegit, a més de recordar la importància de les eleccions europees. La socialista Amparo Marco ha emfatitzat la idea que, a més dels ajuntaments, cal triar Europa perquè és un àmbit “en el qual podem parlar de tu a tu amb altres potències econòmiques com la Xina, els Estats Units o el Japó, i això ens dona força com a poble i com a territori”.

Per part seua, la candidata del PP a l’alcaldia de Castelló, Begoña Carrasco, ha apel·lat a la mobilització malgrat el “fantàstic dia de platja”, i ha assenyalat que espera que la ciutadania que “necessita un canvi” es dirigisca a les urnes a manifestar-lo. “Tots els castellonencs exercim un dret que van aconseguir i van guanyar el nostre pares i els nostres avis i que devem tots exercir”, ha recalcat després d’introduir els vots a les urnes l’aspirant de Ciutadans, Alejandro Marín-Buck.

Alacant 

El candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, s’ha mostrat confiat que aquest diumenge es concrete un “canvi progressista” i que en això Compromís serà un element “decisiu”. El seu homòleg de la formació d’Unides Podem-Esquerra Unida, Xavier López, ha qualificat aquest diumenge electoral de “jornada històrica” en la qual la ciutadania ha de “recuperar la sobirania municipal usurpada durant tants anys”. “No ens hem de relaxar, la participació és importantíssima per a tornar a conformar un govern progressista”, ha resolt. 

L’alcaldable socialista, Paco Sanguino, ha censurat que “ningú decidisca per nosaltres”, per la qual cosa ha fet una crida a acudir als col·legis. Sanguino, que no ha pogut exercir el seu dret a vot a Alacant per estar censat a Sant Joan d’Alacant, ha atés als mitjans a la capital després d’acompanyar el seu fill que, per primera vegada, exercia el dret de vot.

En canvi, l’alcalde d’Alacant i candidat del PP a la reelecció, Luis Barcala, ha incidit que les seues expectatives són “molt bones” després d’una campanya “molt competida”. A més, ha explicat que no s’ha produït “cap incidència” en la constitució de les meses electorals ni durant les primeres hores de votació.

També et pot interessar

stats