Cantó veu complicat pactar amb el PSPV, perquè "s'assembla massa al PSC"

El diputat de Ciutadans estaria disposat a traslladar a la Comunitat Valenciana el pacte amb el PP a Andalusia.

Cantó durant l'acte organitzat per la plataforma Espanya Ciutadana a València
Cantó durant l'acte organitzat per la plataforma Espanya Ciutadana a València / Miguel Lorenzo (Efe)

El diputat nacional de Ciutadans, Toni Cantó, ha indicat que veu "molt complicat" pactar amb el PSPV-PSOE després de les eleccions autonòmiques de maig, perquè "s'assembla massa al PSC". No obstant això, ha dit que estaria disposat a arribar a "un pacte semblant" al que ha tancat Ciutadans "amb el PP, exclusivament" a Andalusia.

Després d'anunciar diumenge que es presentarà a les primàries del seu partit per a ser candidat a la presidència de la Generalitat, Cantó ha destacat que és necessari plantejar una alternativa com la de Ciutadans, "perquè els valencians tinguen d'una vegada el govern que mereixen". 

Respecte dels socialistes, Cantó ha alertat que, mentre el PSPV-PSOE estiga "més còmode" amb Compromís o amb Podem que amb un partit com a Ciutadans, que és constitucionalista, veu "molt complicat" arribar a acords. A més, ha indicat que Podem està "desfent-se" a la Comunitat, i que Compromís està donant un "espectacle vergonyós" amb les seues "baralles" per estar en les llistes, ja que "veuen possible" que Ciutadans els "desallotge" del poder.

El diputat nacional de Ciutadans ha assegurat que treballarà dur per a llevar al tripartit del govern de la Generalitat perquè, segons Cantó, l'actual Consell ha demostrat que són "capaços dels pitjors vicis del PP", en temes que tenen a veure amb "la corrupció", però sobretot "no han donat solucions als valencians".

Educació, sanitat i finançament

Cantó espera que els afiliats del partit li donen la seua confiança, i ha avançat que els eixos del programa electoral de Ciutadans seran l'educatiu, el sanitari i la petició que es resolga el finançament autonòmic.

També et pot interessar

stats