Cantó: "No ens valen paraules boniques per a votar el pressupost"

El síndic de Ciutadans s'ha posicionat hui contra els pressupostos de la Generalitat.

Toni Cantó atén als mitjans de comunicació. (EuropaPress)
Toni Cantó atén als mitjans de comunicació. (EuropaPress)
02 de novembre 2020 - 13:12

El síndic de Ciutadans en les Corts, Toni Cantó, ha afirmat que el seu grup "ara com ara no" votaria a favor dels pressupostos del Consell i ha demanat al Consell "concretar: No ens valen les paraules boniques, volem assegurar-nos unes esmenes en les quals hi haja números, xifres reals i terminis, i això és el que tractarem de negociar durant aquests dies".

Així s'ha expressat Cantó en atenció als mitjans aquest dilluns, on ha avançat que contactarà amb el president, Ximo Puig, per a "constrényer-los i espentar-los" a negociar. En aquest sentit, ha puntualitzat: "Entenc que aquest és el procés normal, i ara arriba la negociació". "La major part de les peticions que nosaltres teníem no estan reflectides, però era el que esperava. És lògic, que ara, amb les esmenes que nosaltres aportem hi haja un compromís que seran aprovades, i això és el que estem negociant ara", ha agregat.

Igualment, ha destacat la reunió que van mantindre els diputats de Ciutadans, Ruth Merino i Tony Woodward, amb la Direcció General de Pressupostos, en la qual van veure "bona predisposició". "Però a mi em cansa la bona predisposició si no va acompanyada de dades i de xifres", ha manifestat. "Això no va de bones disposicions, va de realitats signades amb números, amb xifres, perquè si no, estaríem enganyant els valencians i per descomptat nosaltres no contribuirem a res d'això, i moltíssim menys en una situació tan dramàtica com la d'ara", ha asseverat.

Cantó ha repetit que en els comptes que va presentar el Consell divendres "no es materialitza aquesta pujada de personal sanitari, que per a nosaltres era necessària" ni tampoc "es concreten de cap manera les ajudes que hem demanat per a l'educació, per a l'anglés i per a construir places en les residències de majors".

A més, ha alertat de l'"amenaça en l'horitzó" per part de Compromís i Unides Podem "que continuen demanant i forçant el govern a apujar els impostos dels valencians". "Crec que això és absolutament contraproduent", ha criticat.

També et pot interessar

stats