Cantó: “Seria una traïció si el Botànic no negocia els pressupostos”

El síndic de Ciutadans diu que treballaran per a aconseguir que els comptes s'ajusten al pacte per a la reconstrucció

Campanya de Ciutadans d'homenatge a la societat valenciana per a resistir la crisi sanitària i econòmica
Campanya de Ciutadans d'homenatge a la societat valenciana per a resistir la crisi sanitària i econòmica / @CsCValenciana (Twitter)

El síndic de Ciutadans a les Corts i coordinador autonòmic del partit, Toni Cantó, considera que si el Botànic no negocia els pressupostos de la Generalitat per a 2021 amb la resta de forces signants del pacte per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana (Cs i PP), estarà cometent una “traïció a la societat valenciana”. Ho ha dit en la presentació d'una campanya d'homenatge a la societat valenciana per a resistir la crisi sanitària i econòmica, que personalitza en un agricultor, un metge, un xiquet, una professora i un hoteler.

Cantó ha admés que encara que el Botànic no negocie prèviament els pressupostos amb Ciutadans, deixaran “de costat l'orgull” i treballaran “de valent, amb menys temps, per a aconseguir que els comptes s'ajusten a la plantilla que marca el pacte per la reconstrucció”.

Ha admés, així mateix, que creu que els entregaran uns pressupostos “ja cuinats”. Però, diu que no es faran “el ofesos” com Compromís i Podem. “Si ens els donen més tard, el nostre equip econòmic tindrà menys temps, però els dedicarem tot el nostre esforç”.

Per a Ciutadans, els comptes per a 2021 “no poden ser un còpia i apega dels anteriors”, sinó que han de reflectir els “canvis estructurals” que la Comunitat Valenciana necessita i pensar en les pròximes generacions. En aquest sentit, ha explicat que va acordar amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, tornar a reunir-se, motiu pel qual fa una setmana li ha sol·licitat una nova trobada.

Finançament just

El portaveu de Ciutadans ha afegit que no deixarà de batallar “per la igualtat, ara que el Botànic sembla que ha deixat de demanar un finançament just per als valencians. Demanarem un objectiu de dèficit igual al d'altres regions, que ens permeta disposar de 3.000 milions d'euros més”, ha agregat Cantó. També ha dit que instaran la Generalitat a apretar-se el cinturó, com fan la resta d'empreses i tots els valencians.

També et pot interessar

stats