Cantó reitera l'oferta de Ciutadans per a aprovar els pressupostos i gestionar-los

El síndic lamenta la falta de concreció del Consell del Botànic

Cantó, durant la seua intervenció a les Corts
Cantó, durant la seua intervenció a les Corts

El portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, ha lamentat el "míting" que ha presenciat i ha reclamat a Puig que isca del Palau de la Generalitat per a vore la mala situació que viuen els valencians.

Cantó, que ha iniciat la seua intervenció en valencià, ha utilitzat un to molt dur amb els socis del Botànic, als quals ha qualificat de gestors "nefastos". I ha lamentat que Puig anuncie mesures que no depenen d'ell. En l'apartat de les propostes, Cantó ha demanat també l'ampliació dels ERTO, potenciar el turisme rural o rebaixar les quotes de la Seguretat Social. A pesar de les crítiques, el síndic de Ciutadans, s'ha mostrat obert a unir-se per a aprovar els pressupostos de la reconstrucció i, si cal, a "gestionar-los". També considera que la societat valenciana reclama unitat per a aprovar uns pressupostos per a la reconstrucció i ha aconsellat a Puig que escolte l'oferta d'Isabel Bonig.,

Cantó ha iniciat la seua anàlisi parlant de sanitat i ha remarcat que cap dels anuncis fets pel Consell s'han concretat. Ha assegurat, en concret, que el Consell no convoca una oferta pública de treball des de 2017 a pesar de la promesa de fer-ho cada any, que la temporalitat en el personal investigador supera la mitjana espanyola o que les llistes d'espera "creixen de forma incontrolable".

Les crítiques s'han estés a vivenda, indústria, obres públiques, agricultura o educació. Cantó ha assegurat que els anuncis del Consell no s'han traduït en mesures concretes. "Res", ha reiterat en fer referència al resultat de molts dels anuncis del Consell. Entre les crítiques, Cantó ha culpat el Consell del que ha pasat a la residència de Llíria i ha lamentat que després de tants anys demanant competències en facen un mal ús. També ha lamentat que 180.000 autònoms valencians quedaren fora de les ajudes marcades durant l'estat d'alarma.

També et pot interessar

stats