Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Cantó, sobre els pressupostos: “Ara mateix hi votaríem en contra”

10 min.

Ciutadans votarà en contra dels pressupostos de la Generalitat per al 2021 si els grups del Botànic no donen suport a les esmenes que la formació taronja havia consensuat amb ells, segons ha avançat el síndic, Toni Cantó, aquest dimarts en Les notícies del matí. Entre les esmenes està la creació d’un fons Covid valorat en 76,38 milions d’euros, en ajudes directes per a sectors afectats per la crisi sanitària, que no va eixir avant aquest dilluns en la comissió d’Economia i Hisenda per l’oposició de PSPV, Compromís i Unides Podem.

La negociació pressupostària entre el tripartit i la formació taronja està convertint-se en un continu estira-i-amolla que dura ja cinc mesos. Les 2.438 esmenes parcials presentades pels grups parlamentaris han començat ja a debatre’s en comissió, de les quals 207 són de Ciutadans. El Botànic va aprovar-ne algunes, però en va tombar altres, com ara la que demana una baixada d’impostos per als valencians i valencianes: “Ens han fallat, van votar en contra d’una esmena que havíem negociat i redactat de forma conjunta”, ha criticat Cantó.

Encara hi ha, però, marge per a la negociació. L’última paraula la tindrà el Botànic el ple del 23 de desembre, quan serà la votació definitiva de les esmenes. I Cantó ja ha avançat que Ciutadans només es replantejarà el no si els socis de govern finalment aproven tot el que dilluns rebutjaren. La disposició és màxima: “Negociarem fins al final”, ha assegurat el portaveu, que assegura també que des de Ciutadans no han donat al Botànic “cap motiu” perquè desconfien d’ells.

Tot i això, ha criticat la “contestació interna” entre els socis que evidència, al seu parer, el canvi d’opinió del dilluns respecte de les esmenes acordades. “Si es demostra que compleixen amb allò pactat en les negociacions i, a més, aproven eixa baixada d’impostos que estem demanant per a la classe treballadora, Ciutadans votarà que sí als pressupostos sense cap complex”, ha sentenciat.

Contingut no disponible
stats