Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Cantó presentarà ajudes de 222 milions d'euros en les esmenes parcials als pressupostos

28 min.

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha mostrat la seua voluntat d'arribar a un acord per a donar suport als pressuposts de la Generalitat. Tot dependrà, segons ha destacat en Les notícies del matí, de les negociacions aquestes pròximes setmanes de les esmenes parcials que està preparant la seua formació. Unes ajudes econòmiques per als professionals sanitaris i els sectors més maltractats per la Covid-19 que Cantó ha quantificat en 222 milions d'euros.

Toni Cantó ha detallat que aquesta línia d'ajudes anirà destinada a la millora salarial dels professionals sanitaris i a una major contractació als hospitals, als centres d'atenció i primària i també a “un sistema sanitari mòbil que permeta visitar les residències d'ancians”. Les esmenes de Ciutadans preveuen ajudes als sectors econòmics afectats per la pandèmia, amb un bo de descompte per al comerç similar al del turisme amb una dotació de 10 milions d'euros, una línia de suport de 50 milions d'euros per a la innovació i també “ajudes de contingència a l'hoteleria i l'oci nocturn, que són sectors molt maltractats”. A més, considera necessari avançar en la col·laboració publicoprivada per a, per exemple, dotar la Comunitat Valenciana de més places de residència.

Cantó: "Hi ha bona voluntat per totes dues parts d'arribar a un acord"

Segons ha dit Cantó, ha vist una bona predisposició en les entrevistes que ha mantingut amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a donar suport a aquestes esmenes de Ciutadans que obririen la porta a un acord per a aprovar els comptes. “Em vaig reunir amb Puig amb el compromís que en una situació com aquesta no s'havien d'apujar els impostos als valencians, i em va dir que aquest compromís seguia ferm i que veia bé les mesures que li havia proposat”, ha explicat el president de Ciutadans. Així, el líder de la formació taronja ha posat en relleu que “continua havent-hi bona voluntat per totes dues parts d'arribar a un acord, que és el que està demanant la ciutadania”.

Un acostament entre Ciutadans i el president de la Generalitat que és tot el contrari al viscut aquests últims dies en el si del Consell, amb l'enfrontament de la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, pel que fa als pressupostos. En aquest sentit, el síndic de Ciutadans ha criticat la creixent tensió que ha mostrat el govern del Botànic amb enfrontaments entre diferents consellers, quan el que cal, ha dit Cantó, és més unió que mai per a combatre la pandèmia. “Espere pel bé dels valencians que s'arreglen”, ha desitjat.

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, el síndic de Ciutadans no és partidari d'augmentar les restriccions com proposa Oltra i afirma que Madrid és un exemple que es pot doblegar la corba amb actuacions més locals i fent moltes més proves. “Els tests ràpids han demostrat ser una mesura eficaç per a aïllar els brots”, segons Cantó.

Contingut no disponible
stats