Cantó se sent “molt identificat amb coses que diu Ayuso”

El líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana defén la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Toni Cantó en una imatge d'arxiu
Toni Cantó en una imatge d'arxiu / EuropaPress

El líder de Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha afirmat no sentir-se preocupat “en absolut” per la gestió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ja que considera que està “en el seu costat” i ha afegit: “Moltes vegades em sent molt identificat amb coses que diu”.

Així s'ha pronunciat Cantó en una entrevista concedida a Europa Press. Respecte a les crítiques d'Ayuso aquest dimarts a la distribució dels fons React-EU, ha afirmat que “quan es reparteixen sense criteris objectius i sense transparència”, les comunitats “se senten agraviades”. “Nosaltres estem agraviats des de fa molt de temps per l'infrafinançament, i continuarem lluitant perquè hi haja una justícia objectiva i transparent”, ha afegit, al mateix temps que ha defés que la seua formació busca “evitar enfrontaments” entre autonomies, que “és el que sembla que volen uns altres”.

D'altra banda, ha afirmat que “cap dels governs secundats per Ciutadans” caurà i ha valorat la gestió del seu company de partit Ignacio Aguado en la vicepresidència de la Comunitat de Madrid després d'“aguantar moltíssima pressió”: “No crec que el bipartit madrileny estiga mort, això voldrien alguns”.

En aquest sentit ha argumentat que la possibilitat que Ciutadans deixe caure governs amb el PP “és un relat alimentat pel govern espanyol” perquè “el PSOE somia governar Madrid”. “El PSOE es pot oblidar de governar Madrid en molt de temps”, ha asseverat, i seguidament ha manifestat: “A veure com farà campanya el PSOE de Madrid dient que ha de pujar els impostos. M'agradaria molt veure'ls”.

En aquesta línia, ha assenyalat que allò que el “preocupa pel que puga passar en aquest país” són “Sánchez, ERC, Bildu o Iglesias. Aquests són els que em preocupen”, mentre que, en aquest sentit, sobre Ayuso, ha dit: “No em preocupa en absolut”.

Així, respecte a les relacions entre la Comunitat Valenciana i Madrid, Cantó ha assegurat que “ningú impedeix competir amb Madrid amb la baixada d'impostos”, encara que ha posat l'accent que la Comunitat Valenciana està pitjor finançada que Madrid. En aquest sentit, ha instat Puig a visitar aquest territori per a “establir ponts, crear més col·laboració i aprendre del que s'est`à fent bé”. “Jo no vull que Puig deixe d'anar a Barcelona, però vull que també vaja a Madrid”, ha agregat, en referència a la recent visita del president a Catalunya.

“L'efecte capitalitat no existeix”

A més, Cantó ha criticat l'“efecte capitalitat” que Puig ha atribuït a Madrid en diverses ocasions: “L'efecte capitalitat no existeix. És un invent de Puig i d'uns altres per a justificar el seu mal govern”, ha asseverat. Creu que és un paradigma “perillós”: “Primer, perquè és mentida. Segon, perquè ens enfronta. I tercer, perquè enfronta els valencians justament amb una de les comunitats a les quals més devem”. “És una irresponsabilitat brutal”, ha apuntat.

“No sols conceptualment és un error”, ha manifestat, sinó que “a més, som el port de Madrid, la comunitat preferida per a estiuejar dels madrilenys i per a les inversions de la Comunitat de Madrid. Continuarem tirant-nos pedres a la nostra teulada?”, s'ha preguntat.

Segons el líder de Cs, “el problema de la Comunitat Valenciana és l'infrafinançament” i no “la competència de Madrid”. Respecte de si aquest punt seria un escull en la seua relació amb Puig, ha manifestat: “Jo estic disposat a negociar moltes coses. Quan negocie, jo hauré d'allunyar-me del meu espai, però també ell del seu”.

També et pot interessar