Cantó demana reobrir els centres esportius que disposen de ventilació o que es troben a l’aire lliure

Segons el síndic de Ciutadans, l’esport hauria de tractar-se com un “servei essencial”.

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, al costat de la diputada de la formació,  Rosa Menor
El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, al costat de la diputada de la formació, Rosa Menor / Ciutadans

El síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha exigit aquest dissabte un pla d’ajudes directes per a les instal·lacions esportives, la reducció de l’IVA del 21 al 10% i la reobertura dels centres, prioritzant, això sí, els que compten amb ventilació o es troben a l’aire lliure.

A més, Cantó ha explicat que el seu grup parlamentari ha registrat una proposició no de llei per a “donar suport a aquest sector durament castigat per la pandèmia i per les restriccions, ja que ha patit pèrdues del 35% de la facturació i preveu que un de cada cinc gimnasos es veja obligat a tancar”.

El polític ha fet aquestes declaracions acompanyat per la diputada de la formació, Rosa Menor, a les pistes d’un gimnàs de València, on ha expressat també que l’esport “no només és oci, sinó que és salut”, per la qual cosa hauria de tractar-se com un “servei essencial”.

Des de Ciutadans també s’ha destacat que els centres esportius són espais “segurs”, i que la taxa de contagis que tenen és inferior al 0,5%, segons diversos estudis.

També et pot interessar

stats