Cantó critica l'absència de Compromís en l'acte del 40 aniversari del colp d'Estat de 1981

El diputat valora els exemples de col·laboració amb el PP però diu que ara no està sobre la taula una unió electoral.

Cantó critica l'absència de Compromís en l'acte del 40 aniversari del colp d'Estat de 1981
Cantó critica l'absència de Compromís en l'acte del 40 aniversari del colp d'Estat de 1981

El coordinador autonòmic de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha criticat aquest dimarts en Les notícies del matí, que partits com Compromís no participe aquest dimarts en l'acte del 40 aniversari del colp d'Estat de 1981 a Madrid.

Preguntat per les manifestacions i pels aldarulls dels últims dies en suport del raper Pablo Hasél, el diputat de Ciutadans ha criticat l'actitud de part del tripartit en aquesta crisi i ha mencionat expressament la vicepresidenta primera del Consell Mónica Oltra o l'alcalde de València, Joan Ribó. “El senyor Hasél està empresonat per reiteració delictiva, per agressions, no per rapejar”, ha dit. Divendres passat Cantó va participar en una concentració en defensa de la policia en què va demanar la dimissió de membres de Compromís i Podem. Per contra, ha valorat el treball en la gestió de la crisi de la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

Cantó també ha deixat clar que no tenen cap intenció d'arrimar-se al PP. En eixe context, ha defés el treball de Ciutadans a les Corts i el treball que està fent el partit en defensa dels sectors més colpejats per aquesta crisi. Tot i això ha valorat el treball conjunt que estan desenvolupant en diversos ajuntaments. “En el passat ha estat sobre la taula, però ara no. Estem a dos anys de les eleccions, ja veurem el que passa”, ha remarcat.

D'altra banda, s'ha mostrat defensor de mirar el model de Madrid i no el de Barcelona. “Crec que Madrid està donant molt bons exemples que abaixant els impostos millora l'economia i la recaptació, i que es pot abordar una pandèmia com aquesta sense tancar la restauració”, ha emfatitzat el diputat. Per contra, Cantó ha lamentat que la Comunitat Valenciana fora la pitjor durant setmanes quant a les dades de pandèmia i s'ha mostrat contrari al treball del Consell.

El responsable de Ciutadans, en clau interna, ha assegurat que ningú qüestiona el lideratge d'Inés Arrimadas. “Crec que és la líder perfecta per al nostre partit i crec que és la millor líder que hi ha al Congrés dels Diputats”, ha remarcat. Cantó descarta treballar des de Madrid de moment i ha dit que està centrat en el treball per la Comunitat Valenciana. “Em veig en Ciutadans, estic feliç”, ha afegit també en un altre moment en ser preguntat per les veus que en les xarxes socials anticipen un acostament a Vox.

Dues formes diferents de governar en coalició

Preguntat pel model de cogovernar a la Diputació d'Alacant, per part del PP i Ciutadans, i del Botànic, Cantó ha deixat clar que són dos models diferents. Cantó ha reiterat que a la Comunitat Valenciana “li aniria millor” si el PSPV canviara de socis, en referència a la seua formació.

Acord per a la renovació del CGPJ

Preguntat pel procés de renovació del Consell General del Poder Judicial, el diputat ha recordat que Ciutadans defén que són els mateixos jutges els que han de decidir qui els representa i no els partits polítics. “Som molt crítics en aquest repartiment que històricament s'ha fet”, ha resumit.

Mazón diu que la unió electoral ara no està damunt la taula

També sobre la possible unió electoral entre el PP i Ciutadans, el president de la Diputacio d'Alacant, Carlos Mazón, ha coincidit amb Cantó que “ara no està damunt la taula”. Mazón ha valorat també la coalició entre els dos partits, tant en la Diputació d'Alacant com a l'Ajuntament de la capital de l'Alacantí, de la qual ha dit estar satisfet.

També et pot interessar

stats