Cantó: “És complicat arribar a un acord amb un PSOE que sempre ha elegit el nacionalisme de Compromís”

Ciutadans contesta a l’oferta de Ximo Puig en què els demana suport a la Diputació d’Alacant a canvi d'investir alcaldessa Mari Carmen Sánchez.

Cantó s’ha mostrat escèptic amb l'acord a Alacant perquè tenen “un programa a complir i unes línies roges contra el nacionalisme” | ÀP
Cantó s’ha mostrat escèptic amb l'acord a Alacant perquè tenen “un programa a complir i unes línies roges contra el nacionalisme” | ÀP

El PSPV-PSOE de Ximo Puig espera la resposta de Ciutadans a l’oferta que li ha llançat: governar l’Ajuntament d’Alacant a canvi de cedir la Diputació d’Alacant als socialistes. I la resposta del líder de la formació taronja a la Comunitat Valenciana ha sigut ràpida: “És complicat arribar a un acord amb el PSC valencià que governarà la Comunitat Valenciana amb els nacionalistes de Compromís i els populistes de Podem”, ha dit taxatiu. 

No és un no, però en l’entrevista en Les notícies del matí ha repetit aquest missatge, que no és optimista per als socialistes. Tampoc per a la candidata de Ciutadans per Alacant, Mari Carmen Sánchez, que podria convertir-se en la nova alcaldessa de la ciutat si l’executiva a Madrid, que és qui té l’última paraula, accepta que un socialista se situe al capdavant de la corporació provincial. 

Cantó ha assenyalat que el comité de pactes autonòmics estarà conformat possiblement aquest dimecres i que serà aquest el que estudiarà un a un cadascun dels casos amb contacte amb el comité nacional. Ha dit també que el seu partit està disposat a conversar sobre l’oferta, però que primer repassaran el programa de govern i faran una llista de les mesures que son indispensables per a Alacant “que és el que s’ha de fer abans de repartir càrrecs”.

La línia roja de Ciutadans

El líder de la formació taronja a la Comunitat Valenciana ha manifestat que “els ajuntaments es guanyen en les urnes” i s’ha mostrat escèptic amb aquest acord perquè tenen “un programa a complir i unes línies roges contra el nacionalisme i contra un PSOE que pareix un PSC”. El PSOE "no té cap problema a pactar amb el nacionalisme i això és totalment contrari a l'esperit de Ciutadans", ha esgrimit. 

També et pot interessar