Cantó i Bonig acorden formar un bloc de centredreta en el govern d’Alacant

Ciutadans cedeix les alcaldies al partit més votat i marca com a línia roja un govern amb Compromís.

Cantó i Bonig, aquest dijous

Els líders de Ciutadans i del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó i Isabel Bonig, s'han reunit aquest dijous per a abordar la possibilitat de tancar un acord de govern a l'Ajuntament i la Diputació d'Alacant. Els dos han coincidit a formar “una entesa que facilite que governe el bloc de centredreta” i reservar les alcaldies al partit més votat, que en la majoria de casos recauria en els populars. 

La formació taronja s’ha convertit en clau per a governar a l’Ajuntament d’Alacant tant per al PSPV com per al PP, però sembla que s’inclina per fer-ho amb el segon i marcar com a línia roja que Compromís no entre en l’executiu. Així mateix, Bonig i Cantó han resolt treballar conjuntament com a oposició a la Generalitat durant tota la legislatura.

Després de la reunió amb Bonig, la formació taronja té previst reunir-se aquest divendres amb el seu enllaç en el comité nacional de pactes, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas. Després continuaran les converses entre tots dos partits i Ciutadans difondrà un document amb les seues peticions en l'àmbit autonòmic i municipal.

Cantó creu que es tracta d'una primera presa de contacte amb el PP, una vegada constituït el comité autonòmic de pactes de Ciutadans, integrat per ell i les candidates a l'alcaldia d'Alacant, M. Carmen Sánchez, i Benicàssim, Cristina Fernández. En aquest context, ha assegurat que posarà damunt la taula “les polítiques sense les quals no hi haurà acord”.  

Per la seua part, Bonig ha destacat la importància que tenen per als populars tant l'Ajuntament com la Diputació d'Alacant, mentre que en altres punts “ja s'han produït els primers contactes”.

Barcala parlarà primer de projectes

L'alcalde d'Alacant en funcions, Luis Barcala, ha manifestat que encara no han començat les converses amb Ciutadans per a un hipotètic pacte de govern local. El representant popular ha assegurat que primer parlarà amb la formació taronja de projectes i de com resoldre els problemes de la ciutat abans de tractar el possible repartiment de carteres. També ha insistit que serà ell el que conduirà les negociacions i que aquestes es produiran a la ciutat i no a València, en referència a la reunió que han mantingut Bonig i Cantó a les Corts. 

També et pot interessar

stats