Cantó assegura que hi ha un compromís del Botànic per a acordar una col·laboració publicoprivada en matèria sanitària

El síndic de Ciutadans ha explicat els eixos clau sobre els quals presentarà esmenes als pressupostos.

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó
El síndic de Ciutadans, Toni Cantó / À Punt NTC

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha explicat els eixos clau sobre els quals el partit, a través de la portaveu adjunta, Ruth Merino, i el diputat, Toni Woodward, estan negociant les esmenes als pressupostos de la Generalitat.

El termini per a presentar-les conclou aquest dijous, per eixe motiu, els grups s'estan afanyant per a aconseguir tancar acords. Un dels que pareix que ja comença a prendre forma és el fet que el govern del Botànic s'ha compromés a què hi ha haja una certa col·laboració publicoprivada per a la creació de places en residències de majors. En total, Cantó ha explicat que demanaren la creació d'unes 2.000 places en sanitat, de les quals, 1.000 serien per a residències de majors i 250 i 500 per a metges i infermeres d'atenció primària, respectivament.

L'altra mesura estrela que volen negociar és la concessió d'ajudes directes a fons perdut per valor de 80 milions d'euros a autònoms, i a professionals de l'hoteleria, l'oci infantil i l'oci nocturn.

En l'eix educatiu, Ciutadans també vol incloure un bo per a l'aprenentatge de l'anglés, de manera que se’n beneficien tant alumnes com acadèmies. Aquest bo, segons ha assegurat, tindria una partida pressupostària entre un i tres milions d'euros.

Finalment, Cantó també ha explicat que ha demanat la possibilitat de la fer una auditoria externa dels comptes públics per part d'una empresa sense relació amb la Generalitat, “per a avançar en l'eficiència de la despesa i retallar la que siga supèrflua”.

Cantó ha explicat que amb aquestes mesures no demana “res que no s'acordara en el pacte per a la reconstrucció”. Així, ha explicat que no tenen un barem concret d'esmenes aprovades per part del Botànic en els pressupostos per a votar-ne a favor o en contra, sinó que ho faran en funció de les condicions.

També et pot interessar

stats