Cantó anuncia una reunió el dilluns amb Puig per tancar un acord per als pressupostos

El líder de Ciutadans assegura estar molt orgullós perquè suposarà una baixada dels impostos.

El líder de Ciutadans, Toni Cantó
El líder de Ciutadans, Toni Cantó / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el líder de Ciutadans, Toni Cantó, mantindran una reunió aquest dilluns per a tancar de manera definitiva un acord respecte dels pressupostos de la Generalitat.

Així ho ha anunciat Cantó, que s’ha mostrat especialment orgullós de poder arribar a un consens. “Si tot va bé, dilluns Puig i jo tancarem l’acord i podrem dir que votarem sí als pressupostos”, ha matisat.

Amb aquest pacte, el líder de Ciutadans ha reiterat la seua alegria pel fet que significarà una baixada dels impostos, ja que, segons afirma, “serem l’única comunitat autònoma no governada pel PP i Ciutadans que baixe els impostos als ciutadans”.

Entre els acords als quals han arribat, Cantó es congratula d’haver aconseguit la contractació de 500 infermers i infermeres i 550 metges i metgesses; a més de 2.000 places noves per a residències, de les quals 1.500 seran gràcies a la col·laboració publicoprivada. Però aquestes no són totes les mesures, sinó que també assegura que han aconseguit un fons Covid de 76 milions d’euros per a ajudes als autònoms, a l’oci nocturn i a l’oci infantil; i un altre de 8 milions d’euros per al turisme o ajudes a l’FP dual.

L’acord es tancarà a tan sols dos dies de la votació dels pressupostos en les Corts, però Cantó confia a seguir “aportant sentit comú i centre a les polítiques del tripartit”; i ha finalitzat agraint al govern autonòmic que s’haja obert aquest “canal de confiança” però sempre des de la perspectiva de “normalitat” que haurien de tindre aquests diàlegs entre forces polítiques.

També et pot interessar

stats