Les candidatures més mediàtiques a les eleccions europees

Actrius, astronautes, tenistes o jugadors de bàsquet figuren en les llistes d’alguns partits per als comicis al Parlament Europeu.

Les candidatures més mediàtiques a les eleccions europees
Les candidatures més mediàtiques a les eleccions europees

Des de l'actriu francesa Brigitte Bardot fins a la llegenda del tennis romanés Ilie Nastase, aquests són alguns dels perfils més sorprenents d'unes llistes a les eleccions europees que inclouen també astronautes o nets d’antics dictadors.

Brigitte Bardot

La cèlebre actriu francesa Brigitte Bardot, de 84 anys, es presenta com a candidata pel Partit Animalista francés. Bardot està dedicada a la defensa dels animals, una causa que considera la seua "raó de viure" i que l’ha portada a decantar-se per aquesta formació en lloc del moviment dels jupetins grocs, als quals ha expressat públicament el seu suport.

Ilie Nastase

L’extenista Ilie Nastase, de 72 anys, encapçala la llista del partit de centreesquerra Unió Nacional pel Progrés de Romania (UNPR). El campió del Roland Garros és conegut per les seues males formes dins i fora de la pista, ja que el 2017 va ser multat i suspés fins al 2020 per "comportament abusiu" i comentaris "racistes" després d'insultar i amenaçar jugadors, personal organitzador i periodistes.

Ivan Bella

Bella, de 54 anys, és l’únic ciutadà eslovac que ha viatjat a l'espai. Pilot de guerra, coronel de les forces armades i astronauta, va participar el 1999 en una de les últimes missions dutes a terme a l'estació espacial soviètica Mir. És candidat pel partit ultradretà Sme Rodina, creat el 2015 i que concorre per primera vegada als comicis europeus.

Caio Giulio Cesare Mussolini

El besnet del dictador italià Benito Mussolini concorre a les eleccions pel partit d'ultradreta Germans d’Itàlia. Nascut el 1968 a l'Argentina, va viure alguns anys a Veneçuela i després es va traslladar a Itàlia, on va treballar en la Marina i en empreses privades. Es defineix com a "patriota" i afirma que no s’avergonyeix del seu cognom, però rebutja considerar-se feixista.

Silvio Berlusconi

Al capdavant de la llista de Forza Italia se situa el polèmic exprimer ministre italià Silvio Berlusconi. Als seus 82 anys, el Cavaliere ha tornat a la primera línia política enguany, després que la justícia italiana li va prohibir presentar-se a qualsevol càrrec públic fins al 2019 per un cas de frau fiscal.

Sarunas Marciulionis

L'exjugador de bàsquet lituà Sarunas Marciulionis, que va passar per l’NBA i va guanyar diverses medalles olímpiques amb l'antiga Unió Soviètica, s'estrena en política als 54 anys com a número dos de la llista europea de la Unió Lituana de Grangers i Verds (LVZS).

També et pot interessar

stats