Els candidats més votats es preparen ja per a formar govern

La ràdio d'À Punt entrevista els alcaldes de Benidorm, Alcoi, Burjassot, Sueca i Benicàssim l'endemà del dia electoral.

Els candidats més votats es preparen ja per a formar govern
Els candidats més votats es preparen ja per a formar govern

L'endemà de la nit electoral la ràdio d'À Punt ha fet un recorregut de sud a nord de la Comunitat Valenciana per a escoltar la veu d'aquells candidats de diferents partits que han aconseguit imposar-se en els seus municipis.

Començant per les comarques del sud, a Benidorm, només tres partits polítics han entrat a formar part de l'Ajuntament. El Partit Popular passa de 8 a 13 regidors i aconsegueix la majoria absoluta. El seu candidat i actual alcalde, Toni Pérez, ha destacat que venen de governar en minoria i seguiran "treballant i fent les coses amb seny".

A Alcoi, el PSPV ha pujat de 9 a 12 regidors i està a un regidor de la majoria absoluta. El seu cap de llista, Toni Francés, ha explicat que ara des de l'executiva reflexionaran sobre els possibles pactes, però independentment continuaran treballant amb "consens i sumant amb totes les forces polítiques, buscant acords amplis".

Al cinturó roig de l'àrea metropolitana de València, l'alcalde socialista de Burjassot, Rafa García, passa de 8 a 12 regidors. "Són uns grans resultats, fruit de l'esforç de la gent que ha treballat amb nosaltres i una campanya de molta intensitat", ha dit García a la ràdio d'À Punt.

A Sueca, la candidata de Compromís, Raquel Tamarit, que va ser la primera alcaldessa del municipi, ha obtingut 8 regidors i és la llista més votada. Ha mostrat la seua satisfacció i ha afirmat: "Hem treballat moltíssim aquesta legislatura i el poble ens ha valorat". Ara diu que es presenta una política de pactes "complicada", però que prendran la iniciativa perquè "l'objectiu és que siga el millor per a Sueca".

A les comarques del nord, la cap de llista més votada a Benicàssim és Susana Marques, del PP, que revalida l'alcaldia per tercera vegada. "Són 5 punts més que en les anteriors eleccions i tenim molta il·lusió de portar la línia de les anteriors legislatures", ha afirmat. Encara que està oberta a pactes, ha dit que ja tenen experiència de governar en minoria amb acords.

També et pot interessar