El candidat europeu a l'FMI, a votació

L'holandés Jeroen Dijsselbloem i el finlandés Olli Rehn són els favorits.

El candidat europeu a l\'FMI, a votació
El candidat europeu a l'FMI, a votació

Els 28 ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea voten aquest divendres el candidat europeu a presidir el Fons Monetari Internacional (FMI). Una de les candidates és la ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, que té l'opció de succeir Christine Lagarde al capdavant de la institució.

A més de Calviño, també aspiren al càrrec l'actual president de l'Eurogrup, el portugués Mario Centeno; l'expresident de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem; la consellera delegada del Banc Mundial, Kristalina Georgieva; i el governador del Banc Central Finlandés, Olli Rehn. També podria ser candidat l'exministre de Finances del Regne Unit, George Osborne, que va mostrar el seu interés, tot i que el Brexit en complicaria la designació.

En principi, Dijsselbloem i Rehn parteixen com a favorits, però és difícil d'anticipar perquè els suports amb els quals compten estan molt fragmentats. En el cas de Calviño, la seua inexperiència en política i al capdavant d'una gran institució, a més de l'elecció de Josep Borrell com a vicepresident de la Comissió Europea i com a alt representant per a la Política Exterior i de Seguretat Comuna de la UE, li resten possibilitats.

En funció del resultat de la votació i de si algun país decideix retirar els seus candidats, podria haver-hi una segona i tercera ronda de votació. El termini per a presentar candidatures al lloc de director gerent de l'FMI va començar aquest dilluns i finalitzarà el pròxim 6 de setembre. S'espera completar el procés el 4 d'octubre.

També et pot interessar

stats