Cancel·lats els dos debats televisius de les eleccions madrilenyes

La Sexta i Televisió Espanyola anuncien la cancel·lació dels debats previstos per la negativa a participar d’alguns candidats 

Captura de pantalla del moment de l'abandó del candidat d'Unides Podem del debat electoral
Captura de pantalla del moment de l'abandó del candidat d'Unides Podem del debat electoral / À Punt NTC
23 d'abril 2021 - 19:28

La Sexta i Televisió Espanyola han anunciat aquest divendres que cancel·len els debats previstos per al pròxim dilluns i dijous (respectivament) després dels moments de tensió viscuts en el debat de hui a la SER i que han finalitzat amb l’abandonament dels partits de l’esquerra després que Vox posara en dubte les amenaçes rebudes pel candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias.

Aquesta negativa ha motivat l'abandó inicial d'Iglesias del debat, que ha explicat en antena que la cadena estava cometent una errada, per permetre la continuïtat de Monasterio (candidat de Vox) en aquestes circumstàncies, que segons entén suposa "blanquejar l'extrema dreta". Posteriorment, han abandonat el debat Ángel Gabilondo (PSOE) i Mónica García (Més Madrid). Entre els presents no estava la líder del PP madrileny, Isabel Díaz Ayuso, que hi havia declinat participar.

Aquesta vesprada, TVE ha anunciat que no celebrarà el debat previst “davant l’anunciada absència de diversos candidats i per a no perjudicar l’obligada proporcionalitat i neutralitat”.

Al seu torn, La Sexta ha anunciat que cancel·la el debat previst amb els candidats després del moment que s’ha viscut a la cadena SER i també per la negativa a participar d’alguns caps de llista.

Durant el debat, la candidata de la formació d'extrema dreta Vox ha posat en dubte les cartes amenaçadores amb cartutxos de bala que ha rebut el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias; el ministre de l'Interior, Grande Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, i s'ha negat a condemnar-les repetidament.

També et pot interessar

stats