Camps es querellarà contra la jutgessa que l’ha processat pel circuit de Fórmula 1 de València

L’expresident considera que la instrucció ha vulnerat els seus drets i que en la causa hi ha motius polítics.

VÍDEO | Camps es querellarà contra la jutgessa que l’ha processat pel circuit de Fórmula 1 de València

En una roda de premsa improvisada aquest dimecres al moll de La Marina de València l’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha anunciat que presentarà una querella per prevaricació contra la jutgessa que ha ordenat el seu processament en la causa per la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València. L’acusa de corrupció per haver utilitzat “indegudament” els fons públics, i sosté que va impulsar la construcció de la infraesturctura que acollí els grans premis de Fórmula 1 entre 2008 i 2012 per a projectar la seua imatge.

L’expresident valencià ja havia anunciat també que recorreria contra la decisió de la magistrada del jutjat número 17 de València. Considera que la instrucció judicial i la decisió del processament fet públic divendres vulnera els seus drets i ha acusat el PSPV i Compromís d’haver aprofitat la causa per a ordir una trama política perquè esclate en plena campanya electoral.  

L’elecció de l’escenari de la compareixença, que forma part del circuit urbà de Fórmula 1, no ha sigut casual. Camps ha triat aquesta dàrsena del port de València, amb el canal d’entrada de vaixells de fons, per a defensar la seua innocència respecte als fets de què l’acusen i les inversions que es feren durant el seu mandat per al circuit urbà. Ha pronosticat que, igual que en la causa pels trages, la justícia tornarà a absoldre’l. “No tinc res a amagar ni de què avergonyir-me”, ha assegurat. 

Ha explicat als mitjans de comunicació que presenta la querella perquè en la causa judicial hi ha motius polítics i electoralistes: “La decisió va eixir divendres després de més de dos anys d’instrucció, justament l’últim de precampanya”, ha criticat. L’elecció precisament d’eixe dia, al seu parer, condiciona uns terminis que no són en absolut atzarosos i permetran que “en plena campanya electoral”, l’Advocacia de la Generalitat, que està “en mans de Puig i Oltra” demanarà que el tanquen a la presó. “No vull tornar a ser processat perquè no he fet res per a ser processat”, ha insistit. 

Per tot això l’expresident ha defensat el seu paper en la construcció de la infraestructura i l’ha qualificat de “treball digne i extraordinari” per al futur de la ciutat de València i la Comunitat Valenciana. Ha admés que tornaria a actuar de la mateixa manera. 

Camps també ha valorat com a “molt greu” l’acusació que fa la jutgessa sobre l’aprofitament de la construcció del circuit per a potenciar la seua projecció política. “No hi ha cap fet, dada, número o circumstància que avale l’aprofitament personal. Mai m’he endut un euro”, ha tornat a dir. 

Insistència en el “cost zero”

L’expresident ha aprofitat aquesta intervenció per a repetir la defensa del “cost zero” per a les arques públiques. Tal com ha argumentat, la construcció del circuit suposava millores per a desenvolupar infraestructures i carrers de València que estan oberts a la ciutadania. Són vies que, si s’hagueren acabat, haurien connectat la ciutat amb el port. Per això, ha carregat contra l’Ajuntament que encapçala Joan Ribó de no haver finalitzat les prolongacions de l’avinguda de França i l’Albereda perquè suposa la no-recuperació dels diners convinguts amb el consistori.  

Segons la interlocutòria de processament que la jutgessa ha obert contra ell, la construcció del circuit de la Fórmula 1 a València va costar 89 milions d’euros a les arques públiques. Aquests diners van fer cap a algunes empreses adjudicatàries que la magistrada vincula amb les donacions en B al Partit Popular.

També et pot interessar

stats