Camps presenta un recurs de nul·litat contra el seu processament pel cas Gürtel

La defensa al·lega el dret a un "jutge imparcial", ja que el magistrat que ordenà la reobertura participà en el rebuig del recurs.

Francisco Camps a les portes de l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu
Francisco Camps a les portes de l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu / Zipi (Efe)

La defensa de l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ha presentat un recurs de nul·litat contra les actuacions a l'Audiència Nacional per suposades irregularitats en adjudicacions per a Fitur 2009, en el marc del cas Gürtel.

Camps esgota les opcions processals després d'haver rebut l'acte d'obertura de juí oral pels suposats delictes de prevaricació, frau i tràfic d'influències. En el recurs, reclama la nul·litat al·legant que el magistrat que va ordenar la reobertura de la causa va participar també en el rebuig del seu recurs, la qual cosa vulnera, en la seua opinió, el dret a un "jutge imparcial".

El jutge José de la Mata porta l'expresident a juí davant de l'"arsenal d'indicis, molt consistents" i cadascun "prou acreditat" que Camps va participar en l'adjudicació del contracte de Grans Esdeveniments Fitur 2009 a favor d'Orange Market, empresa de la trama Gürtel. Sosté que Camps va donar indicacions a l'exdirectora general de Promoció Institucional, Dora Ibars, per a afavorir la trama Gürtel amb aquesta contractació per un cost de 366.529 euros.

També et pot interessar

stats