Camps nega qualsevol implicació amb la contractació de Gürtel a la Comunitat Valenciana

L'expresident ha assegurat a l'Audiència Nacional que no coneixia Orange Market i que no li va adjudicar mai res.

Francisco Camps a les portes de l'Audiència Nacional. Zipi (Efe)

L'expresident Francisco Camps ha assegurat aquest divendres que mai va adjudicar res a cap empresa, que no sabia què era Orange Market, la filial de la Gürtel valenciana, i ha negat que fora amic d'Álvaro Pérez, El Bigotes

Aquestes han sigut les principals línies argumentals de la declaració de Camps davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga si va ordenar adjudicacions irregulars de la Generalitat a l'entramat de Francisco Correa, com un contracte per a muntar un expositor de Fitur 2009. 

Segons fonts citades per Europa Press, Camps ha respost a totes les preguntes del fiscal, de l'acusació popular i del seu advocat, en un interrogatori que ha durat vora tres hores i en què el jutge li ha cridat l'atenció en diverses ocasions. 

En eixir de l'Audiència Nacional, l'expresident ha afirmat que la situació obeeix a "una creació", ja que "des de l'esquerra" s'ha "creat un relat" amb l'objectiu de mantindre'l allunyat de la política i mantindre sobre el Partit Popular "una imatge de corrupció que no es correspon amb la realitat". 

Sobre el fet que antics col·laboradors i companys de gestió com Ricardo Costa l'hagen assenyalat com a responsable de les adjudicacions investigades, Camps ha apuntat que "en les últimes 48 hores han afirmat el contrari del que han dit en els últims anys". 

Quant a Álvaro Pérez, 'el Bigotes', ha reconegut que el coneixia perquè "organitzava els actes del partit", però ha insistit que no mantenien una relació d'amistat, tot i que en una conversació telefònica es referia a ell com "amiguito del alma". Sobre Esteban González Pons, que segons el Bigotes va donar el primer contracte valencià a Orange Market, Camps ha afirmat que "és un polític exemplar i extraordinari" amb "convicció pel treball polític i la serietat". 

També et pot interessar

stats