Camps demana suspendre tots els interrogatoris de la causa per Gürtel en què està investigat

L’expresident de la Generalitat, que està citat a declarar l’1 de febrer, argumenta que no ha tingut accés a la documentació.

Camps demana suspendre tots els interrogatoris de la causa per Gürtel en què està investigat
Camps demana suspendre tots els interrogatoris de la causa per Gürtel en què està investigat

L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ha sol·licitat al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata la suspensió de tots els interrogatoris previstos en la causa que l’investiga pels contractes del seu govern a empreses de la trama Gürtel.

Camps va ser imputat a la fi del desembre passat i la seua defensa està personada en el procediment des de fa unes dues setmanes. No obstant això, encara no ha tingut accés a la còpia digital de tota la documentació perquè assegura que des del jutjat no se li ha facilitat.

Per això, la defensa ha remés un escrit a l'instructor perquè suspenga totes les declaracions de testimonis i investigats, programades la pròxima setmana, fins a disposar de tota la informació.

La peça 5 del cas Gürtel es va reobrir a l'Audiència Nacional per a investigar la possible implicació de l'expresident valencià en els contractes al grup Correa. Camps està citat com a imputat el divendres 1 de febrer. 

La peça dels contractes Orange Market és la cinquena investigació que s'obri contra Camps en relació amb la trama Gürtel. En la primera, l'anomenada causa dels vestits, va ser absolt per un jurat popular, si bé després s'han anat incoant altres diligències.

En l'actualitat, Camps té dues causes més pendents. D’una banda, la investigació en el jutjat d'instrucció número 5 de València per les irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies per a la visita del papa Benet XVI. De l’altra, la del jutjat d'instrucció 17, que investiga presumptes irregularitats en les adjudicacions per a la construcció del circuit de l’F1 per part de l'Ens Gestor de Transports i Ports de la Generalitat.

També et pot interessar

stats