Camps demana que Garzón declare com a testimoni en la causa de la Fórmula 1

La defensa de l'expresident sosté que Pablo Crespo va involucrar l'exjutge en l'estratègia de defensa de Ricardo Costa.

Camps demana que Garzón declare com a testimoni en la causa de la Fórmula 1
Camps demana que Garzón declare com a testimoni en la causa de la Fórmula 1

Francisco Camps vol que Baltasar Garzón comparega davant el jutjat que investiga el possible frau en la construcció del circuit de Fórmula 1 de València. L'advocat de l'expresident de la Generalitat ha demanat al Jutjat d'Instrucció número 17 de València que cite a declarar com a testimoni l'exjutge en atribuir-li "la relació i coordinació" dels advocats dels encausats Álvaro Pérez i Ricardo Costa.

En un escrit del 10 d'octubre, la defensa de Camps explica que l'exdirigent del PP Ricardo Costa, que va assenyalar Camps com a ideòleg del finançament il·legal del PP en una de les peces de Gürtel, va negar que les seues declaracions obeïen al pacte amb la fiscalia en el si de la causa seguida davant l'Audiència Nacional, i posteriorment va declarar com a testimoni Pablo Crespo, número dos de Correa en la trama Gürtel.

El Jutjat d'Instrucció número 17 de València investiga les adjudicacions d'obres per a la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 en una peça secreta sobre aquest cas en què ja van declarar al juny Ricardo Costa com a testimoni i Francisco Camps com a investigat.

Segons l'escrit de la defensa de Camps, Crespo va ser preguntat en la seua declaració judicial per l'interès que poguera tindre Costa en les seues manifestacions. Tal com va assegurar en la seua compareixença del 6 de setembre el número dos de Correa, Costa i Pérez mantenen una estratègia conjunta i els lletrats dels dos tenen reunions.

Les revelacions publicades sobre la investigació seguida per un jutjat d'instrucció de l'Audiència Nacional referent a la participació de Garzón i la societat de serveis que administra Ilocad SL en "pactes, acords i encomandes" en el si de la fiscalia de l'Audiència Nacional posa en relleu, segons la defensa de Camps, la declaració de Crespo i per tant "la plausible veracitat de la mateixa".

També et pot interessar

stats